Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak, hogy a kityám...

Mit csináljak, hogy a kityám megint bejöhessen? Szobakutyusnak kaptam de most udvaron van sajna.

Figyelt kérdés
Csak közben terhes lett és udvari kutyus lett. Most azért nem akarják visszaengedni mert hullik a szőre és büdös. Nem értem hogy legyet büdös hogyha renszeresen van fürdetve (csak anyukám érzi a szagot)???? A szőrhullással azt tudom csinálni, hogy naponta kétszer fésülöm és két naponta porszívózom, vagy esetleg még valamit??? Szerintetek mit tudnék csinálni, hogy újra visszajöhessen a kutyus???
2016. okt. 31. 06:21
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
84%
Utolsó nincs igazad! Ha már a kedves anyuka úgy döntött, hogy olyan kutyát tart/enged tartani a gyerrkének, akkor igenis bánjon úgy azzal a fajtával ahogyan kell. Ez esetben benti kutyát engedett meg, akkor vállalja a velejárókat: Ivartalanítassa, takarítson utána, ha már a gyereke nem teszi (bár ebben a sztoriban arról van szó, hogy az anya nem edngedi ezt a gyereknem) stb. Ez nem úgy működik, hogy olyankor a szülő a "főnök" amikor arról van szó, hogy egy ÉLŐLÉNYT, azaz a kutyát bent vagy kint tartsák, de olyankor meg esetlegesen enged a gyerek követeléseinek amikor a kutya befogadásáról/megvételéről van szó.
2016. nov. 23. 16:21
 12/24 anonim ***** válasza:
66%
Vagyis, h Ő mint szülő nem akart ilyen kutyát, akkor még a kutya érkezése elött a sarkára kellett volna állnia... Olyan nincs, hogy "ááá, mostmár nem találom jó ötletnek bent tartaní, dögöljön meg kint". Mégis csak Ő a felnőtt és a gyermeke fellelőssége az övé is egyaránt. (normális esetben)
2016. nov. 23. 16:25
 13/24 anonim ***** válasza:
5%

Kutya nem való lakásba,se a kis szoba cirkáló sem.

És azért mert egy állat! Ott érzi jól magát bent? Ez idáig érthető, de ha nálatok ez úgysem kivitelezhető, így nem jó ez a fajta, és ez a nem.

Aki elviseli, egészségére, tartsa bent... A higiénia mindenhogy 0

És a ő a fenekét is kinyalja. Utána meg titeket nyalogat.

Beviszi az ürülékes fenekével a bacikat... Ha oltva sincs még férgesek is lehettek.

... és mivel szegény elleni fog, akkor a kiskutyáit is bent kéne akkor tartani az anyjuk mellett. Egy kutya meg ellik 4-5 kiskutyát egyszerre. Aztán azok is felnőnek. Ha keverékek, sajnos mégnehezebb lesz elajándékozni. Ahány kiskutya annyi CHIP-et kell beadatni az állatorvossal, és egy darabig a nyakatokon maradnak, szóval fizethettek mint a katonatiszt.

Kockáztatjátok az anyakutya egészségét a felesleges, nem kívánt szaporulattal... Ez nagyon felelőtlen volt a részetekről. Ki kéne rendelni hozzátok az állatvédőket!

Ne akard meggyőzni anyudat, úgysem fog engedni, valószínűleg azért, mert neki számít a rend, és a tiszta környezet!

Tüzel, széthordja a szőrét mindenfelé, igenis büdös is, és hiába adsz rágókát, attól még megrág a lakásban bármit.

Leamortizálja az egész lakást, koszos, büdös, szőrös lesz. Hiába szeded fel a szőrt, az folyamatosan hullik, beépül a textíliába...

Nagyon igénytelen dolog lenne...

De ha téged ez nem zavar ,inkább te költözz ki hozzá!!!!!!!!!! Legalább adfig sem idegesíted a szüleidet!!!!!!!!!!!!!!!!

2016. nov. 23. 16:37
 14/24 anonim ***** válasza:
73%
Jobb lenne normális családba elajándékozni szerencsétlen állatot, mivel ez így is-úgy is vita tárgya marad, eleve, nem is értenek teljes mértékben hozzá, hát akkor BÖLCS DÖNTÉS LENNE NORMÁLIS CSALÁDBAN ELHELYEZNI SZERENCSÉTLEN ÁLLATOT, ÍGY NEKED SINCS 100%-BAN IGAZAD! EBBEN A CSALÁDBAN NINCS MEGOLDÁS, LÁTOD, HIÁBA MONDOD TE IS A MAGADÉT!
2016. nov. 23. 16:43
 15/24 anonim ***** válasza:
88%

Utolsó te milyen jogon teszel ilyen kijelentéseket?

De! Bármelyik fajta kutya tartható lakásban, megfelelő fizikai és szellemi lefáraztás mellet!!! (sok ! a te stílusodban, bár ettől nem lessz igaza/d/m.

Amúgy a védőoltások és a férgek között nem vonható semmilyen párhuzam. Férgek ellen nincs oltás, férektelenítés van... Negyed évente ajánlott.

A higiéniai dolgokra, miket felvetettél is létezim többféle megoldás is. A bútorok megrágására végképp, ennek a "problémának" a felvetése már a nevetséges kategória.

Továbbra is tartom, hogy ha a szülő megengette a kutyát, akkor azt is engedje már meg, hogy normálisan legyen tartva! Ha nem nézett utána az adott fajtának akkor magára vessen, majd 8 év mulva (palota kutya átlag életkora) majd elgondolkozik milyen kutyát is akar, akar e kutyát egyálltalán.

2016. nov. 23. 16:53
 16/24 anonim ***** válasza:
68%

Pff... Én nem nevetek ezen. Én írtam a 9es választ is. Én is azt mondtam ott, hogy ajándékozzák el. Ha ebben a családban nem lehet bent tartani a kutyát, akkor bizony nem ezt a fajtát kellett volna választani.

De amúgy te is ugyanúgy kivűl álló vagy nem? Miért tudsz mégis mindent úgy mintha ott élnél?

A kutya szempontjából amúgy mind1, hogy normális gazdinak adják e Őt, vagy ezentúl törekednek rá, hogy normális gazdikká váljanak és kijavítsák az eddigi hibáikat... Sőt utóbbi jobb a kutya szempontjából.

2016. nov. 23. 17:24
 17/24 anonim ***** válasza:
34%
Így van, kívülálló vagyok, és mint mondtam már sokadszor, neked is igazad van, és azért is volt felháborító, hogy itt a vége fele meg mégis adtad a gyerek alá a lovat, hogy márpedig tartsák bent, holott előtte meg mondod, hogy ajándékozzák el. Így én azt látom az írásaid alapján, hogy nem tartasz ki 1 érv mellett. Azt, ahol írtad, hogy ajándékozzák, képzeld, ott még a zöld ujjat is nyomtam, mert egyetértek ezzel. Szóval nem tudom miért vagy rám ezért dühös... Megértem az anyját is, és megértem a kutyàt is, de mivel az anya nem enged, de a gyerek meg huzalkodik, SZAPORÍTOTTAK IS, így a gyereknek is ha volt annyi esze, hogy itt írjon, és tudja hogy így sz@r a kutyának, akkor talán beláthatná ő is hogy nem folytathatják így, ráadásul vemhesen. Mind1 én ebbe belefáradtam... Mindenesetre sajnálom a kutyát, hogy ilyen rossz helyen van, TERHESEN!!!
2016. nov. 23. 17:33
 18/24 anonim ***** válasza:
12%
Ui: Amúgy olvasd vissza a kommenteket, a kérdező kommentjeit is, és te is tudsz mindent, mint ha ott élnél. Én legalább figyelek, és visszaolvasom. Te is tájékozódj, mielőtt írsz...
2016. nov. 23. 17:38
 19/24 anonim ***** válasza:
75%

Kertes ház esetén bármilyen kutya lehet kinti-benti. Nekem anno bernim volt,és óriássnaci mixem. Mindketten bejárhattak,és még az se érezte a szagot,aki utálta őket,lévén,hogy nem volt.

Jelenleg 2mentett kopasz kutyám van bent. Szerinted akkor nekik is udvaron a helyük?

Kérdező,mi lesz a kölykökkel? Ugye tudod,hogy meg fognak halni?

Tudni ki az apa? Ha túl nagy,a szuka is belehal. Mi lesz,ha császározni kell?

Ha szereted a kutyádat,add örökbe olyannak aki tud róla gondoskodni.

2016. nov. 24. 07:27
 20/24 A kérdező kommentje:

1. A kutyától semmi képpen nem fogok megvállni

2. Amíg bent volt két naponta porszívóztam és reggel, este fésültem/fésülöm

3. Nagyon jó kutya a játékain kívül soha nem nyúlt semmihez

2016. nov. 26. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!