Hogyan vehetném rá a szüleimet, hogy a kutyusunk bejöhessen?
kutya nem való lakásba,se a kis szoba cirkáló sem.
És azért mert egy állat,és ott érzi jól magát.
Márt csak azért sem mert nem zuhanyzik,nem hord cipót.
És a ő a fenekét kinyalja.
De ha téged ez nem zavar ,inkább te költözz ki hozzá.
Ennyi erővel,én meg elefántot fogok tartani a lakásba.
Jó?
Tudjátok hogy igazam van,de szeretem a mínuszokat csak nyugodtam köszi
Egy kölyökkutyának, főleg egy nehéz sorsú örökbefogadott kutyának kell a falka közelsége.
A kutya a falka tagja, ahhoz hogy ő is ezt érezze, kell, hogy bemessen a házba.
Ő nem házként látja, hanem a falka lakhelyeként.
Jobban kötődik.
A szobatisztaság jó esetben menni fog, (bár ez korfüggő is).
Emellett éjszaka jó, ha bent van a kutya, ugyanis egy esetleges betörő vagy rosszindulatú ember nem mérgezi meg (vagy árt neki másképp...)
Ezt mondd meg neki.
1-es nem a kérdésre válaszoltál és badarság, amit írsz.
# 1-es, annyira jó a humorérzéked, nagyon vicces a hozzászólásod. A legjobb a vége, a "tudjátok hogy igazam van" rész.
Kérdező, apukád miért nem szeretné beengedni a kutyát? Mivel indokolja? Ha csak a lehulló szőr az oka, azon könnyen lehet segíteni, bevállalod, hogy mindig felsöpörsz/felporszívózol utána. Vagy valami más miatt? Például attól fél, hogy a kutya rombolni fog bent?
az a baj, hogy nem fogtok tudni annyit takarítani, hogy ne legyen tiszta szőr minden-tapasztalatból. az előttem szólók indokaihoz(falkaérzet, mérgezés) még hozzátenném, hogy szerintem igenis jól érzi magát bent egy kutya. ezt úgy tudom bizonyítani, hogy ha nyitva hagyom az ajtót a kutya bejön a házba, sőt még a szobámba is feljön. ennek ellenére sajnos mi is kint tartjuk/ha napközben +15 fok van bejöhet/, mert ha nem vagyunk itthon, rombol... :( és télen pedig nem rakhatjuk ki a kutyát a +20 fokból a -10 fokba mikor elmegyünk.
aztán az én személyes indokom még az, hogy ha bent van a kutya, sokkal jobban karba tudom tartani a szőrzetét. télen mikor lucsok van minősíthetetlenül össze tudja cseszni magát és én meg nem fürdethetem meg, mert megfázik. ilyenkor fésűvel próbálom kiszedi a beleragadt sarat, de csak nagy szenvedés árán jön ki. meg télen alapvetően nem tudom fésülni, mert félek hogy kiszedem az aljszőrét s megfázik.
szóval ha apukád nem akar kutyaszőrben élni és a szétrágott dolgokat takarítani, igaza van hogy nem engedi be.
A kutyust tarthatod kint is, megfelelő helye, szigetelt ólja persze legyen, és minél többet legyél kint vele játszani, tanítgatni őt.
Annál, hogy bemenjen, fontosabb lenne most a nevelés, a korai szocializáció.
Megvannak már az oltásai? Akkor kezdd el mindennap sétáltatni. Szoktasd nyakörvhöz, pórázhoz. A kerti kutyákat is kell ugyanis sétáltatni, lehetőleg mindennap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!