Nem fog így húzni a kutya?
Azt lehet, hogy el tudod érni 1 hét alatt, ha amúgy értesz hozzá, hogy téged ne húzzon.
De a nagyszüleidet sajnos attól még ugyanúgy húzni fogja. Először mindig a gazdának kell megtanulnia a kutyát nevelni, bánni vele, míg a gazda nem tudja, hogyan kell, nem tud hatni a kutyára.
A pórázos séta mellett eleve szüksége lenne a kutyának szabadon rohangálásra is (ennek persze feltétele a behívhatóság), és agyi fárasztásra, munkára is. A pórázon való séta, ha húz, ha nem, semmi egy munkakutyának.
Azért ne vessétek el, hogy másik gazdát kerestek számára, mert ha így éli le az életét, akár még veszélyt is jelenthet a nagyszüleidre.
A másik gazda alatt természetesen olyat értünk, aki ért a munkakutyák neveléséhez, és biztosítani tudja számára a megfelelő körülményeket.
Hát mostmár elég neház dolgod lesz. Szóval szerintem próbáld meg a fordulós módszert. Ha eléd meg akkor fordulsz+rántod a kutyát és ezt eljátszod akár egy 2 méteres területen. (bár azoknál a kutyáknál akik folyamatoan húznak ez nem mindig válik be+egy ekkora kutyát neház úgy megrántani) Sajnos a séta nem minden a németjuhásznak. Az agyát is dolgoztatni kell. (tudom tapasztalatból, nekem most van egy fél éves nj szukám).
Az agressziója miben mutatkozik meg?
Nemrég nem te tetted fel azt a kérdést, hogy hova lehetne elpasszolni az agresszívvá vált németjuhászt, aki megtámadta már a hugodat, ill egy másik rokont?
Egyébként legjobb lenne ha kutyasuliba vinnétek, mert egy agresszív kutyát nevelni se könnyű, mert a tiltásra könnyen visszatámadhat...
Nekünk az iszonyatosan húzó beaglenknél ez vált be.
Bár nem tudom, hogy mennyire hagyja, hogy a szájánál piszkáljatok. Ha e mellett döntesz, fontos, hogy ne drasztikusan kezd el. Juti falatot áthúzod rajta és amikor beledugja az orrát odaadod neki. Idővel kicsit rajta hagyod had szokja. Ha már nem zavarja akkor elkezdesz vele sétálni.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__8138352-hogy-..
Ez is a te kérdésed ugyanerről. Ez a kutya időzített bomba a kezetekben.
Tudom, hogy felesleges megint azt kérnem, a kutya érdekében keressetek neki megfelelő g gazdát, hiszen látom, annyira korlátoltak és (elnézést, de) buták vagytok, hogy nem látjátok be, ez a kutya nagyon szenved a nagyszüleidnél, méltatlan az az élet amire szegényt kényszerítettétek.
Szóval a linket csak érdekességképp tettem ide a többi válaszadónak, hogy lássák, mennyire nem való egyeseknek kutya.
Szóval egy láncon tartott kölyökkutyáról van szó emberek!! Aki ráadásul munkakutya, beleőrül ebbe a kegyetlen tartásba.
Ez mi, ha nem állatkínzás???
Ha valóban az a másik kérdésed, amelyiket linkeltek, akkor nem fogod megtanítani két hét alatt semmire, egyszerűen azért nem, mert fogalmad sincs a kutyanevelésről, ráadásul az a kutya veszélyes rád is meg a nagyszüleidre is.
" Velem is megtörtént már ez, de sikerült visszamennem a házba mielőtt komolyabb bajom lett volna."
Kiviszed ezt a kutyát az utcára és vagy az első járókelőt tépi szét, vagy téged, amikor megpróbálod fegyelmezni. Ezen a ponton két lehetőségetek van. Hívtok hozzá kiképzőt és szorgalmasan gyakoroltok vele, vagy kerestek neki egy új gazdát. Vagy a harmadik lehetőség, hogy nem változik semmi, maximum te megpróbálsz valamit ügyködni 14 évesen nulla tapasztalattal és megvárjátok, amíg baleset lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!