Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyibe kerül egy Németjuhász...

Mennyibe kerül egy Németjuhász kutya törzskönyvvel?

Figyelt kérdés
valamint rosszabb egy nem fajtatiszta NJ a fajtatisztától? Ha igen miért és miben?
2016. okt. 22. 21:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Miért hol írja a német juhász standardjában hogy a farának a földet jell súrolnia? A mostani "standard" német juhászok undirítóak, én is inkább vennék egyenes hátút.
2016. okt. 23. 10:37
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

egyeneshátú a munkavonal is... Sajnos kiállításon rosz szemmel nézik, ha egy kutya nem úgy jár, mint egy nyomorék (de ebben van elég sok trenírozás is, hogy úgy álljon/járjon egy kutya)

Na a kérdező a kérdésedre válaszolva:

Én 80-ért vetten törzskönyves kutyát, nagyon jó küllemmmel és aggyal. Láttam a szülőket élőben nagyon szépek. Nekem az volt a lényeg, hogy jó agyú egészséges kutyám legyen, ami eddig be is jött (most 6 hónapos). Az alap ára olcsóbb lett volna, csak plusz egy hetet maradt a tenyésztőnél így volt némi pluszköltség. Ha érdekel írj privát üzenetet és megadom a tenyésztőt. (kisebb kennel, de akik csinálják tényleg szívvel lélekkel dolgoznak a kutyákkal)

2016. okt. 23. 10:46
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Német juhászoknál a legnagyobb betegség a diszplázia,ami örökre tönkre teszi a kutya életet,gyógyszerek,műtétek sorozata,nem terhelheti a lábát pl.

Hiába a szülök ránézésre egészségesek, a betegségeket ahogy a dp is hordozhatják,tehát rajtuk nem jön ki,de a kölykökön kijön. Ha leszűretik a szülőket rögtön kiderül,hogy hordozzák a dp-t és milyen fokon,ha hordozzák akkor nem tenyészthetőek.

Illetve a sok olcsó kutya azért ideggyenge mert a szüleik is ideggyengék voltak vagyis túl agresszív,kiszámíthatatlan vagy túl félős.

Egy ismerősöm is vett olcsón kutyát,dobermant. Örzővédőzni akart vele,de a kutya megijedt a segédtől és konkrétan az erős hangokra elszaladt, többször próbálkoztak,de a kutya rendesen pánikol. Szóval inkább agilityznek. Amúgy nagyon okos,ügyes kutya,meg az engedelmességit is jól lerakta. De örzővédőre nem való. Ha kint van a kertben nem is megy a kerítéshez. Védő ösztön nincs benne.

Ismerős vett aztán tenyésztőtől munkavonalú dobit,hát össze sem lehetett hasonlítani a két kutyát, küllemben és jellemben is totál más a két kutya. Kicsit a szapis már bátrabb lett a másik hatására. De ennyi.

Én azt mondom,hogy ha tényleg egészséges,jó idegrendszerű igazi német juhászt akarsz venni akkor tenyésztőtől érdemes. Nagytestűeknél különösen fontos a jó idegrendszer,mert egy rossz idegrendszerű 35-50 kg-os kutya agresszív vagy félős akkor komoly sérüléseket tud okozni.

2016. okt. 23. 15:32
 14/16 A kérdező kommentje:
én már nem értek semmit... Sok törzskönyves NJ-t látok, ami nem egyenes hátú, (majdnem mind) de azok, amiknek nincs törzskönyvük és kerülnek 50-80 ezer forintba, szép egyenes hátúak, és vannak ugyan olyan szépek és nagyok mint a törzskönyvesek.
2016. okt. 23. 17:20
 15/16 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem minden a küllem.

Nekem szapis németjuhászom van, otthagytam a gatyámat az állatorvosnál, belegondolni se merek, mennyibe került idáig, de mindenki azt mondja, milyen gyönyörű. Én azt mondom, inkább legyen egészséges, mint szép. A szépség relatív.

2016. nov. 9. 18:11
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Munkavonalút vegyél azoknak nincs pontyháta!

Sajnos sok tenyésztő ment bele abba a hibába,hogy nagyon a küllemre megy,csak hát a pontyhátú német jucik kiba..tt rondák!!

Én ezért szerettem ki a fajtából,régi vágyam volt egy német juhász,de már a mai jucik nem tetszenek!!

Munkavolnalúak szépek csak viszont jó részt ordasak,nekem meg az a szín nem jön be vmiért.

2016. nov. 10. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!