Miért van az, hogy ugyanaz a kutya, ugyanannál a tenyésztőnél törzskönyv nélkül 100 ezer és törzskönyvvel 150 ezer forint? Úgy hallottam ennél olcsóbb a törzskönyv, vagy ez nem igaz?
Egy normális tenyésztő nem ad ki kutyát törzskönyv nélkül.
Ez is valami hasonlóról szól:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__5270612-menny..
Mikor én kerestem kutyát és beszéltem tenyészőkkel, mindegyik kategorikusan elzárkózott attól, hogy törzskönyv nélkül adjon ki kutyát.
Volt, ahol az egyik kiskutyát 120 ezer helyett 100 ezerért adták volna, mert a tenyésztő szerint nem kiállítási minőségű volt (de teljesen egészséges, csak régi típusú), de ahhoz is automatice járt a törzskönyv.
Szóval aki felajánlja a törzskönyv nélküli vásárlást, az nem tenyésztő!
Azért mert nem tenyésztő. Tenyésztőnél JÁR a kiskutyához a tk.
Amúgy baromi egyszerű. Ha mosógépet akarsz venni, és azt mondják hogy hát garanciapapír meg minden papír nélkül 50 ezer, papírokkal meg 90 ezer, szerinted az miért van? Vagy kocsit akarsz venni, forgalmi meg minden nélkül 500 ezer, papírokkal meg másfél milla... Remélem átlátsz így a szitán...
Azért felesleges utána járnod, mert mint ahogy feljebb már páran leírták! egy normális tenyésztőnek nincs olyan, hogy törzskönyvvel vagy a nélkül.
Egy IGAZI tenyésztő mond egy árat a kutyára és abban már benne van a törzskönyv ára is.
Én idén vettem a törzskönyves kutyámat 120 ezerért.
Nekem a tenyésztő mondta, hogy minden kiskutya ára 120 ezer, amiben benne vannak a szűrővizsgálatok, kötelező oltások 9 hetes korig, chip, féreghajtás, törzskönyv, ha kell megcsináltatja az útlevelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!