Miért van az, hogy ugyanaz a kutya, ugyanannál a tenyésztőnél törzskönyv nélkül 100 ezer és törzskönyvvel 150 ezer forint? Úgy hallottam ennél olcsóbb a törzskönyv, vagy ez nem igaz?
#12, gondolom a szülők szűréseire gondolt a 10-es.
Kérdező, ez nem elítélés, ezek tények, nincs ezen mit utánajárni, mert a szóban forgó ember azt mond amit akar, úgyis azon lesz, hogy téged meggyőzzön és pénzt kapjon. Utána úgy eltűnik, hogy csak nézel, megkapja a pénzt és mire pislogsz kettőt, hogy tán beteg a kiskutya vagy nem olyan fajta mégsem amilyet akartál, azt is letagadja majd, hogy valaha látott téged. És ezek nem légből kapott dolgok, rengeteg embert vágnak így át...
Nézd csak meg:
Aztán mért kábítanálak?
CEA szemszűrés, DM, JRD
Szia!
Én most vettem kutyát, szintén 150 ezerért, törzskönyvvel. A meghirdetett ára 100 ezer volt, és az elvitel napján derült ki, hogy törzskönyvvel együtt 150 ezer. Szerinte ezt mondta a korábbi beszélgetések, találkozó alkalmával, szerintem nem. De mivel már odautaztam több mint 200 km-t, plusz nagyon akartam a kutyát (szigorúan törzskönyvvel), kifizettem a különbözetet. (Hobbi kutyának vettem, nem tenyésztésre, ez benne van a szerződésünkben is.)
Én sem értem az egészet.
Ha nem átverés, akkor miért kerül 50 ezerrel többe a törzskönyv? A papír (amennyire én tudom) nem annyi, az egészségügyi szűrések jótékonyságát meg az egész alom élvezi, nem csak az egy darab törzskönyves kölyök.
Lehet, hogy egyszerű mohóság van a dolog mögött. Úgy van vele, hogy ha valaki olyan igényes, hogy kell neki a papír, aki biztosan hajlandó lesz többet perkálni.
Ha átverés, akkor meg így jártam. Az a baj,hogy hiába adásvétel, meg pénz és üzlet, azon a ponton részemről már érzelmi ügy volt, mivel beleszerettem a kis dögbe.
Kérdező, ha megtudsz valamit, írj! Engem is nagyon érdekel a téma.
Jó lenne, ha tenyésztők is hozzászólnának.
#16 és T kérdező! " egyszerű mohóság van a dolog mögött"
Igen ez sajnos az!
mj: „a törzskönyv egy garancia is, avagy szerződés, tehát ha genetikai fejlődési rendellenessége van a kutyusnak, arra is felelősséget vállal a kennel tulajdonosa, „
Sajnos a törzskönyv erre nem vállal „szavatosságot” a törzskönyv hiánya nélkül pl nem vehet versenyeken részt... Én is várom tenyésztök hozzászolását-nem lesz van olyan érzésem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!