Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Biciklizéskor hova rakjam a...

Biciklizéskor hova rakjam a pórázt?

Figyelt kérdés

El szeretnék kezdeni a kutyámmal biciklizni, viszont nem tudom póráz nélkül vinni, semmi forgalom nélküli helyet nem ismerek.

Külföldi videókban láttam egy "kar" félét, amit a biciklire lehet szerelni, és erre rácsatolni a pórázt, Magyarországon létezik ilyesmi? A csomagtartóra kötni nem merem, kézben sem a legbiztonságosabb.

Ti hogy csináljátok?

2016. okt. 20. 18:12
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Tudom sajnos, de lassan már sehogyan nem lehet lefarasztani a kutyát..az meg, hogy nekem is jót tenne a futás..szerinted az a kutyának nem ugyanúgy kocogás? Nem tudok kilométereken keresztül sprintelni, hogy ő is kifuthassa magát. Viszont találtam egy földes utat, ahol nincs forgalom,ilyen talajon futhat a kutyus? Nem szeretném tönkretenni nyilván az ízületeit, és ha ez az egész ötlet káros neki, akkor hagyni fogom.
2016. okt. 21. 10:40
 12/18 anonim ***** válasza:
földúton futhat. viszont ha tényleg van jó helyed és érdekel, a bikejöring jobban fáraszt, és nem oldalt húz a kutya, hanem elől.
2016. okt. 21. 11:51
 13/18 A kérdező kommentje:

Na utánanéztem, iszonyúan tetszik:D

Imádná a kutyam is, szerzek felszerelést, és kipróbáljuk!

Nagyon koszonom, aki ajánlotta!:)

2016. okt. 21. 12:49
 14/18 anonim ***** válasza:

Most nyáron halt meg egy kedves ismerősöm. A kutyája elrántotta a biciklit, ő pedig olyan rosszul esett le a bicajról hogy a fejét beverve szinte azonnal meghalt.

Forgalmas úton a kutya megijedt egy autótól. Mindig kocsival hozta ki a kutyát és a biciklit a parkba ott bicajozunk a kutyákkal ,hatalmas terület két falu között, kiépített bicikli úttal Sok kutyás jár oda, köztük én is. Máig nem értem mi történhetett hogy aznap nem autóval hozta. Nagyon gondold meg, és ha lehet forgalmas úton sose bicikliztesd!Egy nyugis kutya is kiszámíthatatlan ha megijesztik. Én a pórázt a jobb markomban tartom, úgy fogom a kormányt. Így ha a kutya megszalad csak elengeded. Csak akkor szabad, ha már nyugisan kocog a bicaj mellett a kutya. És ne menj vele autók közé!

2016. okt. 21. 18:14
 15/18 anonim ***** válasza:

örülök, hogy tetszik :)

csak vigyázz, megéri költeni a jó felszerelésre a kutyának (gumis póráz, húzóhám, távtartó!!!) és neked minimum egy bukósisak.

2016. okt. 21. 21:47
 16/18 anonim ***** válasza:

Mi kézben fogjuk a pórázt jobb oldalt.

Nem merném távtartóval, mert noha praktikus, hogy nem tud a kerék alá futni, ahogy már írták, ha megugrik, akkor nem tudod azonnal korrigálni, kerékpárral együtt elránt.

Nekünk ez a jobb kezes pórázas módszer bevált, kanyarodáskor kicsit eltartom a kezem, vagy a lábammal megbökve irányítom.

Aszfalton 10-15km/órás tempót kényelmesen tudnak menni, ettől gyorsabban nem ajánlott, mert veszélyes, meg nem kíméletes nekik.

2016. okt. 22. 17:45
 17/18 anonim válasza:
Nem a legjobb ötlet kutyával futni,de ha ragaszkodsz hozzá akkor adok pár talám hasznos tanácsot.Ha tudsz egykézzel biciklizni biztonságosan,akkor kezedbe fogd a pórászt.ha nem akkor a kormányra tedd rá.Bár fontold meg,mert nagyon veszélyes lehet neked és a kutyának is.
2016. okt. 27. 16:19
 18/18 A kérdező kommentje:

A rendes biciklizés nem jött be, viszont a bikejöring nagyon jó, fokozatosan haladunk, de imád rohanni:D

Köszönöm szépen mindenkinek!:)

2016. nov. 3. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!