Biciklizéskor hova rakjam a pórázt?
El szeretnék kezdeni a kutyámmal biciklizni, viszont nem tudom póráz nélkül vinni, semmi forgalom nélküli helyet nem ismerek.
Külföldi videókban láttam egy "kar" félét, amit a biciklire lehet szerelni, és erre rácsatolni a pórázt, Magyarországon létezik ilyesmi? A csomagtartóra kötni nem merem, kézben sem a legbiztonságosabb.
Ti hogy csináljátok?
Na utánanéztem, iszonyúan tetszik:D
Imádná a kutyam is, szerzek felszerelést, és kipróbáljuk!
Nagyon koszonom, aki ajánlotta!:)
Most nyáron halt meg egy kedves ismerősöm. A kutyája elrántotta a biciklit, ő pedig olyan rosszul esett le a bicajról hogy a fejét beverve szinte azonnal meghalt.
Forgalmas úton a kutya megijedt egy autótól. Mindig kocsival hozta ki a kutyát és a biciklit a parkba ott bicajozunk a kutyákkal ,hatalmas terület két falu között, kiépített bicikli úttal Sok kutyás jár oda, köztük én is. Máig nem értem mi történhetett hogy aznap nem autóval hozta. Nagyon gondold meg, és ha lehet forgalmas úton sose bicikliztesd!Egy nyugis kutya is kiszámíthatatlan ha megijesztik. Én a pórázt a jobb markomban tartom, úgy fogom a kormányt. Így ha a kutya megszalad csak elengeded. Csak akkor szabad, ha már nyugisan kocog a bicaj mellett a kutya. És ne menj vele autók közé!
örülök, hogy tetszik :)
csak vigyázz, megéri költeni a jó felszerelésre a kutyának (gumis póráz, húzóhám, távtartó!!!) és neked minimum egy bukósisak.
Mi kézben fogjuk a pórázt jobb oldalt.
Nem merném távtartóval, mert noha praktikus, hogy nem tud a kerék alá futni, ahogy már írták, ha megugrik, akkor nem tudod azonnal korrigálni, kerékpárral együtt elránt.
Nekünk ez a jobb kezes pórázas módszer bevált, kanyarodáskor kicsit eltartom a kezem, vagy a lábammal megbökve irányítom.
Aszfalton 10-15km/órás tempót kényelmesen tudnak menni, ettől gyorsabban nem ajánlott, mert veszélyes, meg nem kíméletes nekik.
A rendes biciklizés nem jött be, viszont a bikejöring nagyon jó, fokozatosan haladunk, de imád rohanni:D
Köszönöm szépen mindenkinek!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!