Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan magyarázzam el a...

Hogyan magyarázzam el a szomszédnak? Én megértem a kutyásokat, szeretem a kutyákat és türelmes vagyok, de.

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy 3 hónapja lakunk itt, a szomszéd 2 kutyát tart közös területen (egy nagytestű, egy középtermetű), mondván, hogy a lakása kicsi, és abban megfulladnak a kutyák. Nyitva az ajtó, sőt, ha ő nincs otthon, akkor is kinn hagyja őket a közös területen (folyosó). Nekünk naponta többször át kell járni azon a részen, és a párom retteg tőlük. A cipőjét-kabátját megrángatták amikor be akart menni a saját lakásába. Rám is ugrálnak, csak kutyakeksszel tudok közlekedni a folyosón. Amúgy nem vadállatok, de mégiscsak állat, gazda nélkül, és ráadásul 2! Én imádom az állatokat, de ezt erős túlzásnak tartom! Annyit kértem tőle, hogy csak ha nincs otthon, akkor ne hagyja kint a kutyákat. Mereven elutasította, mondván, hogy akkor a kutyák megfulladnak a kis lakásban. Most mit tegyek, nem akarok háborúságot, de azt sem akarom, hogy a párom a közértig ne merjen elmenni nélkülem a saját lakásából, amire még 7 évig fizetjük a kölcsönt!!!!! Ha egyszer megharapják? Nem tudunk másfelé menni, ez az egy kijárat van a lépcsőházba. Kedves kutyások, mi a véleményetek? Mit csináljak? Kétségbe vagyok esve! Ha szólok, annyi a válasz, tudtuk, hogy a szomszédban kutyák vannak, amikor megvettük a lakást! Engem nem zavar az ugatás, de az, hogy ő nincs otthon, és a két kutyától nem tudunk ki-be közlekedni??? Ebben a kerületben, lakásban 1 kutya engedélyezett, közös területen 1 sem! Viszont nem akarok a kutyáknak rosszat!!! Semmiképpen nem akarom, hogy a kutyusok igyák meg a levét a gazdájuk viselkedésének. Kérlek, adjatok valami tanácsot!
2010. ápr. 25. 11:52
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Még egyszer nagyon köszönöm! Úgy éreztem, lehet, kicsit túlreagálom, de egyre inkább úgy érzem, nem! Beszélek vele, és ha nem hajlik kompromisszumra, hivatalos útra tereljük. :(((
2010. ápr. 25. 13:29
 12/15 anonim ***** válasza:
Nekem nem teljesen egyértelmű, hogy hogyan néznek ki ott a lakásviszonyok. Nem lenne esetleg megoldható, hogy a folyosóról magatoknak csináltattok egy lépcsőt a bejárathoz (kapuhoz), a két lakás bejárati ajtaja közé meg felszereltek egy kutyarácsot? Bocs, ha rosszul értelmeztem.
2010. ápr. 25. 15:22
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha megoldhato is lenne, nem ez a megoldas, foleg, hogy le van irva vilagosan, hogy a kozos helysegben tilos tartani. Ha nincs megfelelo meretu lakasa a kutyaknak, akkor ne legyen kutyaja! Minek tart akkor ket kutyat, raadasul az egyik nagymeretu is! Engem felhaborit a dolog. Soha nem hallottam meg olyat, hogy valaki folyoson hagyja a kedvencet.

Lehet, hogy kiallhatatlan vagyok, de en mar reg feljelentettem volna. Probaltam volna megbeszelni vele a dolgot es ha azonnal (masnapra) nincs valtozas, bejelentest teszek. Ezzel folosleges varni, mert aki hulye, az hetek mulva is hulye marad.

Szerintem mihamarabb rendezd le a dolgot, meginkabb, hogy megvettetek a lakast, de foleg azert, mert igazad van: jogotokban all megcibalt kabat es szakadt harisnya nelkul bemenni a sajat lakasotokba. Arrol nem is beszelve, hogy allatoknak nem a folyoson van a helyuk. Nalam az elso szakadt harisnya a tulajdonossal valo elbeszelgeteshez vezetett volna, a masodik pedig a feljelenteshez.

2010. ápr. 25. 23:58
 14/15 A kérdező kommentje:
Sziasztok, köszönöm a válaszokat. Sajnos nem megoldható az elszeparálás, bonyolult a folyosó, és tényleg csak rajtuk tudunk átmenni.
2010. ápr. 26. 10:39
 15/15 anonim ***** válasza:

Én ezt mondanám:

Elnézést kérek,nem akarom megbántani,de a párom retteg az ön kutyájától,mert már volt rá példa,hogy a cipőjét és a kabátját megrágták.Én tényleg nem akarom megsérteni,de az ön kutyái minket nem érdekel az ugatásuk,csak ne hátráltassanak minket!Mi azt szeretnénk,ha nem lenne ebből vita,de akkor kérem oldja meg ezt!Mi nagyon szeretjük az állatokat,ezt csak azért mondjuk el magának,hogy nehogy harapás legyen a vége!Mi ezt figyelmeztetésként mondjuk!

Amúgy meg a kutyák nem fulladnak meg!

2012. ápr. 23. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!