Elso kutyaskent szeretnek kutyat venni. Olyat szeretnek ami jo hazorzo. Nem enged be senkit, de e mellett csaladbarat. Gyerekeket ne kelljen felteni tole! Kertes hazam van es foglalkoznek is vele. Tovabba ne csorogjon a nyala. Varom a tippeket?
Ne kelljen kepezni a haz orzesre.
4 eves a gyerek. Egy uton.
Oke h nem hagyjuk egyedul de pl en sokat jarok el otthonrol melo miatt. A felesegem 50 kilo. +no. Gyerek kicsi. Es nem akarom azt sem h problema legyen. Persze gondolom ez nebeles kerdese. Az ideggyengeseg meg nem annyira fajta fuggo, vagy az vagy nem.
Amugy ami nagyon tettszik az az Amerikai Akita. Jot is rosszat is hallok rola
Ha nem csak bundás kapucsengőt akarsz, akkor ajánlott képezni.
Én a következőkkel próbálkoznék:
Kuvasz
Komondor
Tetszőleges nagytestű juhász
Ezek azonban nem igazán első kutyának valóak. Egyszerűen azért, mert a nagy méretük miatt a legkisebb nevelési hiba veszélyes lehet.
Nekem vizslám van, tanítás nélkül lekapta a "behatoló" nadrágját (ezzel együtt nem nevezném házőrzőnek)
Ha valóban házőrzésre akarod használni, akkor ez csak rendszer részeként elképzelhető. A kutyát is védeni kell, mert könnyen megmérgezik, lelövik stb.
Akitát máris felejtsd el, pláne kisgyerek mellé.
Komondort javaslok. A területvédelem a vérében van, a családjához gyengéd, hűséges. Szőrét ápolni kell.
4 éves gyereket soha, semmilyen fajta kutyával nem szabad felügyelet nélkül hagyni!
Orosz fekete terriert én is ajánlom,csak kozmetika igényes fajta, 2-3 havonta jó lenne kozmetikába vinni,időközben meg otthon ápolni a szőrét.
Viszont remek házőrző és családbarát kutya.
Következes nevelés szükséges hozzájuk,mint bármelyik más fajtához :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!