Mire számítson aki Amstaff kutyás vásárol?
Úgy konkrétan minden érdekelne. Kisgyerek mellé lenne, tavasszal vásárolnánk tenyésztőtől. Idő az természetesen van rá. Ami érdekelne, hogy van-e esetleg olyan fajtajellemzője amire nagy figyelemmel kell lenni?
Annyit persze szeretnék elérni hogy az idegeneket ne tárt karokkal várja.
Nekem ugyan nem ilyen fajtám van, de elég sokkal találkoztunk és az a tapasztalat, hogy imádnak hosszan ráfogni dolgokra. Vagy más kutyákra. Torokra, fülre, farokra...
Ez lehet bunyó közben vagy csak úgy simán játékból, szóval ezt mindenképp tiltsd neki és tanítsd meg rá, hogy parancsra MINDENKÉPP eresszen.
Nekem egy valamivel kisebb keverékem van és szedtem már le róla többször amstaffot, mert játékból ráfogott az enyémre és neki tök poén volt, de az enyémnek már nagyon nem tetszett. Gazdák meg sokszor észre se veszik, mit művel a kutyájuk.
Szóval erre figyelj. Természetesen az lenne az ideális, ha ezt a ráfogós hajlamot levezetnéd vele máson, pl. bicikligumin, kötéllel, stb.
Menhelyi amstaffom (jellegű keverékem) van.
Mint írták, normális körülmények között, családban normálisan nevelve emberekkel nagyon barátságos, játékos. Sokszor túlzottan is :) Kisgyereket sem bántja, viszont elég vehemensen játszik, felborítja, merő játékból harapdálja, ezt határozottan tiltani kell neki! A kezdetektől kellő határozottsággal, de szeretettel kell nevelni.
Ha a másik kutya mellett nő fel, plusz kiskorától normálisan neveled, sokat viszed játszani más kutyák közé is, nem lesz gond. Való igaz, hogy kutyákkal is tud elég durván játszani, ami neki még játék, de nem minden kutyának tetszik - az enyém is csak olyanokkal van összeengedve, akik vagy hasonlóan játszanak, vagy elég dominánsak ahhoz, hogy a kutyám ne merje őket eldózerolni :) Nagyon szépen kommunikál kutyákkal egyébként, soha az agresszió jelét sem láttam rajta, tehát minden csak nevelés kérdése.
6 hónaposan hoztam haza, van egy félénk cicám is, és őt sem bántja a kutya, mert tudja, hogy nem szabad neki.
A belgáddal is ki fognak jönni, ha ő is jól nevelt (mármint kutyákkal is szocializált), és a staffi is jól lesz nevelve. Ha egyneműek, akkor egyiket vagy mindkettőt érdemes azért ivartalanítani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!