Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mire számítson aki Amstaff...

Mire számítson aki Amstaff kutyás vásárol?

Figyelt kérdés

Úgy konkrétan minden érdekelne. Kisgyerek mellé lenne, tavasszal vásárolnánk tenyésztőtől. Idő az természetesen van rá. Ami érdekelne, hogy van-e esetleg olyan fajtajellemzője amire nagy figyelemmel kell lenni?

Annyit persze szeretnék elérni hogy az idegeneket ne tárt karokkal várja.

2016. okt. 7. 11:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
48%
Eredetileg harci kutya volt, tehát domináns más kutyákkal szemben és intenzív szocializáció nélkül agresszív is.
2016. okt. 7. 12:34
 12/22 anonim ***** válasza:
5%
Na, utsó, te se láttál sok amstaffot. :)
2016. okt. 7. 12:59
 13/22 anonim ***** válasza:
0%
Éppen az a gond vele, hogy barátságos, nem vadállat.
2016. okt. 7. 13:01
 14/22 A kérdező kommentje:
Eddigi kutyás tapasztalataim arra engednek következtetni hogy különböző nemű kutyák nem feltétlenűl viselkednek egymással dominánsan. A másik kutya egyébként egy belga juhász kereső kutya.
2016. okt. 7. 13:06
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Kutyákkal szemben! Nem azt írtam, hogy emberekkel szemben agresszív. Viszont szocializáció nélkül kicsit nagyobb eséllyel lesz agresszív MÁS KUTYÁKKAL SZEMBEN, mint pl egy retriever.
2016. okt. 7. 13:16
 16/22 A kérdező kommentje:
igen azt tudom h emberekkel barátságos. csak nem akarok arra hazamenni hogy a 2 kutya férfürdőt rendezett.
2016. okt. 7. 13:28
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ugyan nem ilyen fajtám van, de elég sokkal találkoztunk és az a tapasztalat, hogy imádnak hosszan ráfogni dolgokra. Vagy más kutyákra. Torokra, fülre, farokra...

Ez lehet bunyó közben vagy csak úgy simán játékból, szóval ezt mindenképp tiltsd neki és tanítsd meg rá, hogy parancsra MINDENKÉPP eresszen.

Nekem egy valamivel kisebb keverékem van és szedtem már le róla többször amstaffot, mert játékból ráfogott az enyémre és neki tök poén volt, de az enyémnek már nagyon nem tetszett. Gazdák meg sokszor észre se veszik, mit művel a kutyájuk.

Szóval erre figyelj. Természetesen az lenne az ideális, ha ezt a ráfogós hajlamot levezetnéd vele máson, pl. bicikligumin, kötéllel, stb.

2016. okt. 7. 14:02
 18/22 Platypus ***** válasza:
100%
Jártam egy pit/amstaff szaporító telepen(állatvédőkkel). 20+ javarészt harcoltatott kutya volt, rövid láncon kikötve a pusztába, és mind boldogan csóválva üdvözölt. Számukra vadidegen betolakodó voltam, mégis halálra akartak nyalni területőrzés helyett. Ezt leszámítva sem láttam még olyan akár csak erősen fajtajellegű amstaffot, ami ne tárt karokkal várta volna az idegeneket.
2016. okt. 7. 14:59
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
99,9% nem alkalmas területorzesre. Az, hogy ugat, tehát jelez, nem jelenti azt, hogy megvédeni a területet. A Csivava is ugat itt a házban ha az ajtajuk előtt elmegy valaki
2016. okt. 7. 15:09
 20/22 anonim ***** válasza:
77%

Menhelyi amstaffom (jellegű keverékem) van.

Mint írták, normális körülmények között, családban normálisan nevelve emberekkel nagyon barátságos, játékos. Sokszor túlzottan is :) Kisgyereket sem bántja, viszont elég vehemensen játszik, felborítja, merő játékból harapdálja, ezt határozottan tiltani kell neki! A kezdetektől kellő határozottsággal, de szeretettel kell nevelni.

Ha a másik kutya mellett nő fel, plusz kiskorától normálisan neveled, sokat viszed játszani más kutyák közé is, nem lesz gond. Való igaz, hogy kutyákkal is tud elég durván játszani, ami neki még játék, de nem minden kutyának tetszik - az enyém is csak olyanokkal van összeengedve, akik vagy hasonlóan játszanak, vagy elég dominánsak ahhoz, hogy a kutyám ne merje őket eldózerolni :) Nagyon szépen kommunikál kutyákkal egyébként, soha az agresszió jelét sem láttam rajta, tehát minden csak nevelés kérdése.

6 hónaposan hoztam haza, van egy félénk cicám is, és őt sem bántja a kutya, mert tudja, hogy nem szabad neki.

A belgáddal is ki fognak jönni, ha ő is jól nevelt (mármint kutyákkal is szocializált), és a staffi is jól lesz nevelve. Ha egyneműek, akkor egyiket vagy mindkettőt érdemes azért ivartalanítani!

2016. okt. 7. 15:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!