Àllatkínzás ha valaki vásárol a cicájának kereskedésből díszhalat valami kicsi fajtát, hogy élve megehesse a macskosz?
A díszhal nem azért van, hogy megegye őket bármilyen állat vagy az ember. Nincsen nagy tápértéke, felesleges ezért kidobnod egy csomó pénzt.
A konzerv jobban megéri, olcsóbb és táplálóbb.
Nem állatkínzás, de hasztalan.
Én a siklómnak vettem valami legolcsóbb, legközönségesebb halat. Az eladó ajánlotta eleve kígyónak. Hát állatkínzásnak valahogy nem mondanám... ha azt hallom, állatkínzás, más jut róla eszembe. Pláne tekintve azt, hogy a horgászat egy sport...
De, ha felmerült benned ez a kédrés eleve, talán adj inkább a cicádnak cicáknak készült tápot. :)
Eléggé "gáz" a halnak. Hivatalosan nem állatkínzás és meg lehet tenni, de nincs értelme, ugyanúgy ahogy az egerek sem örömből lesznek kígyóeledelek, egyébként az egeret nem érdemes élve odaadni a kígyónak.
Egyrészt az egérnek jobb, másrészt a kapálózó egér megsebesítheti a kígyót, még ha ez ritka is.
No, a hal nem fogja megsebesíteni a cicát, de attól még szerintem humánusabb, ha ezt kihagyod és valami mással lehet meg.
Szerintem, ha halat akarsz venni a cicának, inkább horgászboltban vegyél élő csalihalat. Ez nagyobb, mint egy díszhal, van rajta mit enni a macskának. Esetleg a piaci halboltban gyakran lehet kapni apróhalat, azt is vehetsz neki, csak ne törpeharcsát, mert annak a hegyes tüskéi a cica száját felsérthetik.
A legjobb az lenne, ha már holtan adnád neki oda a halat... nem szenvedne annyit.
Én a halakat nagyon sajnálom, ha rosszul bánnak velük. Még csak hangot se tudnak kiadni szerencsétlenek. Egy más állat, az legalább nyüszíteni, üvölteni stb, tud, ha valami fáj. A hal, az csak némán szenved és mivel hang nélkül hal meg, azt gondolhatnánk, hogy nem is fáj neki - pedig ugyanúgy fáj, mint neked vagy nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!