Milyen kutya stimmelne az életvitelemhez és az
elvárásaimnak?
Figyelt kérdés
Van már egy francia bulldogunk, és szeretnék egy másik kutyust is. Nem nagyon gondolkodom francia bulldogban mert nagyon sok az egészségügyi problémája.
Napi 12 órát dolgozom a párom is napi 8at ráadásul a nap közepén többnyire (11-6, 3-11.). Van hogy a jelenlegi kutyust 2 vagy 3 naponta sétáltatjuk. Neki nem gond, 6 éves, igen kis komótos, lusti darab :)
Olyat szeretnék ami lehetőleg kis testű, hasonló igényű, valamellyest intelligens, tanítható (nyilván nem annyira mint egy border kolli :D).
amelyik kutya szeret tanulni annak többnyire mozgásigénye is van, és ha mozgásigénye nagyobb akkor a napi séta elengedhetetlen. A kutya tartás két oldalú nem csak a te igényeidet kell kielégíteni hanem a kutyáét is...
2016. okt. 2. 13:17
2/8 anonim válasza:
Szerencsétlen kutya... két-három naponta egy séta, ti aztán gonoszok vagytok. Minek kínoznátok még egy kutyát? A már meglévő is halálra unja magát olyan ingerszegény környezetben, csoda, hogy nem bolondul meg.
2016. okt. 2. 13:29
3/8 anonim válasza:
Kutyája válogatja, fajta szerint nem beskatujázható, hogy mozgékonyabb, vagy lustább lesz. Nekem kokkoerspánielom volt, ami köztudottan fürge, mozgásigényes eb. Az enyém volt a világ leglustább kutyája, lakásban tartottam, ha vidékre mentünk, és kint volt az udvaron, alig várta, hgoy hazaérjünk. HA kiveittam elengedni, 5 percet futkározott, aztán szépen komótosan jött mellettem póráz nélkül. Tapasztalatom szerint a kokit ajánlanám, de nem biztos, hogy te is egy hasonló vérmérsékletűt fogsz ki mint én.
2016. okt. 2. 13:31
4/8 anonim válasza:
utolsó vagyok, bocs a hibákért, de siettem...
2016. okt. 2. 13:33
5/8 anonim válasza:
Ugye kertes házban laktok? Ha igen, akkor az még elmegy, hogy 2-3 naponta van séta, de lakásban kötelező lenne a napi 3-4 séta! Ha kertben vagytok, akkor esetleg egy idősebb, kis mozgásigényű menhelyi keveréket javaslok. Ha viszont lakásban, akkor semmilyen kutyát, sőt, a mostanit is el kéne ajándékozni, ha nem tudjátok megoldani a napi minimum 3 sétát.
2016. okt. 2. 13:43
6/8 anonim válasza:
Lakásban laktok? Akkor semmilyet. Ha kertes ház, és kinti-bentiek a kutyák (pl. kutyaajtó van, amin ki-be járhatnak igényük szerint), akkor egy már felnőtt, nyugodt természetű menhelyi keveréket tudok ajánlani.
2016. okt. 2. 17:19
7/8 anonim válasza:
A meglévőre siincs időtök, minek még egy?
2016. okt. 2. 17:25
8/8 huha24 válasza:
Miert szeretnetek meg egy kutyát ha a mostanira sincs annyi időtok hogy naponta EGYSZER elvigyetek sétálni?
Az intelligens kutya pedig ha nincs ledolgoztatva fizikálisan es mentálisan napi tobb ora sétával-játékkal-feladatozassal, akkor abban a 8-12 órában amig ti dolgoztok, keres magának valamit amivel lekotheti magat es ennek altalaban a lakas latja karat.
Akkor sem másabb a helyzet ha kertben van tartva a kutyus, ezzel sem lehet helyettesíteni a napi intenzív szellemi-testi lefarasztast, nincsenek meg azok a változatos ingerek sem mint a séta kozben.
Maximum egy idős kutyának lehet ez elfogadhato. Menhelyeken is talalni nagyon kedves aranyos öreg kutyusokat akiknek megszepithetitek az életüket es valoszinuleg a mozgasigenyuk is kisebb. Beszéljetek az onkentesekkel, biztos van olyan idősebb kutya aki nem rajong annyira a sétáert es szeret szunyokalni napközben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!