Melyik kutyafaj csendes, nem olyan nagy mozgásigényű, nem hullajtja a szőrét és lehet tömbházlakásban tartani?
Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszotokat! Hát reggel 7 előtt vinném le és utána rögtön ahogy hazajöttem olyan 2 körül( mert akkor érek haza az iskolából), később pedig olyan 6-7 körül ( vagy a kutyától függ, hogy milyen a mozgásigénye) és még egyszer este olyan 10-11 körül. Persze tudom kölyökkorában többször le kell majd vigyem, ezért szeretném a nyári szünetben megvenni.
Kutyaiskola is jöhet, de én nem tudnám megtanítani neki a fontosabb dolgokat?
Ha most szeretnél, inkább felnőtt kutyát vegyél magadhoz, mert a kölyöknek 2-3 óránként le kell mennie. Esetleg szétnézhetsz egy menhelyen és megkérdezed a gondozókat, hogy melyik lenne számodra megfelelő. Ha mindenképp fajtatiszta kutyát szeretnél, akkor francia bulldog, tacsi, törpetacsi. (igazából sok ember reggel elmegy és csak 4-5 óra körül ér haza és úgy tart kutyát, úgyhogy ez a 2 óra utáni dolog teljesen jó) Nem tudom hány éves vagy, de gondolj a jövőre egy kutyát nem 1-2 évre vesz az ember. Ha később elmész gimibe, egyetemre akár más városba mi lesz vele?
(kölyökkutyát télen nem túl szerencsés magadhoz venni, mert még kicsi és kint hideg van, inkább tavasszal, nyáron jó, mert akkor már megerősödik, megnő mire hideg lesz)
Hm. A legtöbb kutya hullatja a szőrét.
Néhány kivétel van, pl. yorkshire terrier, bichonok, uszkár. Őket viszont cserébe kozmetikázni kell.
Már ajánlották, de nekem is az uszkár jut eszembe elsőre.
A bulldogoknak nincs nagy mozgásigénye, de a szőrük hullik, baromi drágák, nem bírják a meleget, és beteges, problémás fajta, ezért nem javaslom.
Inkább több mozgás, de egészséges kutya legyen.
Tehát én az uszkárra szavazok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!