Milyen kutyát vegyek?
magamról először is 23 vagyok most költöztünk egy kertes házba és mindenképp szeretnék egy kutyát/barátot volt már előtte kutyám de egyik se volt fajkutya és most szeretnék egy fajkutyát és ha lehet kiszeretném képeztetni testőr kutyának milyen elképzelésem van a leendő kutyámról
fontos hogy jól ki jöjjön más állatokkal főleg egy másik kutyával
mindenképp közép vagy nagy testű legyen
okos könnyen idomítható
és szép legyen
svájci juhász kutyára gondoltam vagy rottweilere Doberman vagy német juhászra te milyen fajt ajánlasz
Kintre vagy bentre?
Kinti, benti kutyának mindegyik jó, plusz kiegészíteném a malionis-sal.
Kint elvan a svájci juhász, németjuhász és a roti is, de mindendenképpen kell nekik egy jól hőszigetelt kutyaház.
A malit és a dobermant inkább inkább benti tartásra javasolnám, de éppen ha van egy fűtött vacok (akár garázs) akkor ők is elvannak kint:)
Nekem német juhász van és nagyon okos kutyának tartom, sok mindent megtanul hamar és őrzi is a portát.
Amit még tudni érdemes róla hogy alapjában véve játékos,így foglalkozni kell vele és egy kicsit sunyi ha kajáról van szó.
Szerintem igazán szeretni való fajta kutya.
Dobermann-t ne, ő bentre való.
Német juhászt ajánlom, ha képeztetni szeretnéd, kutyasulizol vele. Ő elvan kint is, ha van megfelelő helye.
Szép, könnyen tanítható. Más állatokkal, kutyákkal is jól kijön, ha kiskorától úgy van nevelve!
Viszont nagyon nézd meg, honnét veszed. Fontos, hogy a szülőknek legyenek eü. szűrései, tenyészszemléje, és természetesen törzskönyve. Törzskönyvezve, szerződéssel vegyél kölyköt.
ha eleg koran kezded es mindig lelkiismeretesen vegigcsinaljatok az edzeseket akkor szinte barmilyen kutyabol tudsz nevelni olyat amilyet szeretnel. a tanfolyam soran te is es o is nagyon sokat fogtok tanulni, az egyik ismerosunknek dobermanja van ( nekem angol es amerikai staffim) es en csak ajanlani tudom, azon kivul hogy gyonyoru okos is es konnyen tanul foleg orzest. amit en meg ajanlani tudok az az angol staffordshire terrier, nagyon baratsagos, rettenetesen okos, es jobb csaladi kutya mint a golden retriver!!! (tapasztalatbol mondom)
ha nem ismered a fajtat akkor nyugodtan keress ra, az egyetlen tenyezo hogy nem olyan negy kutyus mint mondjuk az amerikai staffi, remelem segitettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!