Milyen húst adjak érzékeny gyomrú kutyámnak 2 étkezés között, akár jutifalatnak is, ami nem zsíros és hízna is tőle?
Kedves első, ne adj ilyen tanácsokat, a sertést csak és kizárólag alaposan átfőzve kaphatják a kutyák, a csak szárítás nem jó, az Aujeszky vírus miatt.
Kérdező: zúzától nem hiszem, hogy fog hízni, a szívtől már inkább, egyébként pedig egyik sem számít belsőségnek. Mindkettő izomszövet, ezért húsként etetjük. Belsőségnek általában a mirigyes jellegű, ill. valamit kiválasztó szervek számítanak, plusz az agy.
Én szoktam adni szívet szárítva jutiként, remekül motivál, nem szokott hasmenés lenni tőle.
Miért akarod két étkezés között még hússal etetni? Jutifalatnak oké, de az mit takar, hogy "akár jutifalatnak is"?
Amúgy a marhaszív még kevésbé zsíros, mint a csirke, legalábbis hentesnél, mert ugye annak a zsíros részeit levágják, csak az izom marad.
Sikerült már pár kilót rápakolnom, de még elférne rajta 2-3 kg, viszont ha emelek az adagon (2x etetem) akkor lágy lesz a széklete.
Jutifalatnak is annyit takar, hogy kutyasuliba is jó legyen illetve otthoni tréning alkalmával is adhassam neki, Plusz ha nem akarok gyakorolni akkor meg csak szimplán oda adjam neki, és ne virsli, párizsi meg hasonlók legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!