Mit gondoltok a cane corsorol ill. a staffiról?
tele vagyok csupa negatív tapasztalattal és véleménnyel velük/róluk. :D
nagyon szuperül fel lehet őket izmozni és halálba mennek a gazdájukért. az utóbbit addig tudom csak pozitív tulajdonságnak felfogni, amíg a kedves gazdi le tudja kommunikálni a kutyával, hogy mikor is kell őt megvédeni... bár ehhez már szükséges némi intelligencia a gazda részéről. pl minap néztem videókat, ahol a kutyák az életük árán védték a gazdáikat, csak sajnos feleslegesen... mert pl a halálán lévő gazdát nem a mentőktől kéne megvédeni... sajnos jött a rendőrség és le is lőtték a kutyát. https://www.youtube.com/watch?v=H2boVQtkd_w
az első felvételen a legintelligensebb dolog az lett volna a kutyától, ha minél gyorsabban eltűnik a helyszínről/nem hátráltatja a munkát.
szerintem alapvetően minden kutya ugyan olyan, ha napi szinten megkapja a megfelelő lefárasztást és foglalkozást. nekem két kutyám van, az egyik juhászkutya a másik kotorékeb. a viselkedésbeli különbség csak birkák/egerek jelenlétében figyelhető meg. az egyik terelni akarja a birkákat, a másik miután rájött h félnek tőle, otthagyja őket. az egyik békésen megél az egerekkel, a másik megfogja őket.
szóval ők is csak kutyák, annyi a plusz bennük, hogy szinte beléjük van kódolva, hogy hogyan kell védeni/fogni és fizikálisan is fejlettebbek e-téren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!