Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit gondoltok a csivavákról?

Mit gondoltok a csivavákról?

Figyelt kérdés

2016. aug. 9. 15:46
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
49%

Hogy mit gondolok a csivavákról? Most őszinte leszek:

Ebben a fajtában (szerintem) semmi szeretetre méltó tulajdonság nincs, ráadásul még csak nem is szép.

Egy olyan zseboroszlán, amelyik erőszakos, rámenős, és állandóan csak ugat, és ugrál másokra...

Kár volt ezt a fajtát kinemesíteni.

Sajnálom, vannak még kutyafajták, amelyek kinézetük alapján ugyanígy nem tetszenek, de azoknak legalább viselkedésük van! A csivavának semmi!

2016. aug. 9. 15:55
 2/25 anonim ***** válasza:
57%

Álltalánosságban:

Utálatos,hangos,méregzsákok. Tenyér méretű dögök.

Következetes gazdinál:

- Aaaj,de aranyooos! Aw :3

2016. aug. 9. 15:56
 3/25 anonim ***** válasza:
41%

Én imádom őket. :)

Egygazdás, hűséges, idegenekkel bizalmatlan, mini házőrzők. Igazi társak, csak "zseb" kiadásban. Talán egyetlen negatív tulajdonságuk van: eléggé válogatósak, finnyásak. Egyébként remek kutyák. Nekem is van egy rövidszőrű csivava keverékem. (Amúgy nem igazán szeretem a kistestű kutyákat, ők a kivételek.)

2016. aug. 9. 15:58
 4/25 anonim ***** válasza:
42%

#2-es vagyok:

Tehát,mint látod,nálam elsősorban a személyiség számít.

Az pedig a gazdától függ. Amúgy elég csúnyácska,álltalában dögök. Ha ez lenne az utolsó fajta,nem venném meg!

Ettől Függetlenül ők is épp úgy szeretetre méltó kutyák,mint a bernik 😍

2016. aug. 9. 15:59
 5/25 anonim ***** válasza:
69%
Nekem csak annyi jut eszembe, hogy azokat a kutyafajtákat, akik általánosságban nem tudnak természetes úton utódot világra hozni, kár erőltetni. Ideggyengék, és tényleg semmi pozitívumot nem tudok felhozni mellettük, azon kívül, hogy ők is kutyák(?).
2016. aug. 9. 16:00
 6/25 anonim ***** válasza:
53%
Nekem is u.a a véleményem amit az első mondott, lehet hogy azért mert nekem eleve nem tetszik a kinézete, és a sok divatmajomnak ez a kutya kellett de nem tudják nevelni és ez is ront a megitélésükon.. Ha már "zsebkutyát" akarsz akkor valami, jack russel vagy máltai selyemkutya, bár én eleve nem szeretem annyira a kicsi kutyákat..
2016. aug. 9. 16:01
 7/25 anonim ***** válasza:
50%
Én az első és az #5 válaszolóval értek egyet. Többet is láttam már de olyan kicsik és olyan csúnyák hogy én egyszerűen nem tudok rájuk kutyaként tekinteni. Nem találkoztam még normális csivavával.
2016. aug. 9. 16:03
 8/25 anonim ***** válasza:
47%

Nekem nem jönnek be - eléggé természetellenesnek, furának tűnnek a pirinyó méretükkel és a gülü szemeikkel.

A személyiségüket nem ismerem, de szerintem azzal nem is lenne olyan nagy gond, csak

a) tömegesen szaporítják

b) a gazdáik többsége (óriási tisztelet a kivételnek) nem kutyát, hanem... nem tudom, gyerekpótlékot vagy ruhakiegészítőt lát benne, vagy csak simán "kicsi kutya, kicsi gond" alapon nem nevelik normálisan, hanem ráhagynak mindent.

2016. aug. 9. 16:12
 9/25 anonim ***** válasza:
14%
3# válaszoló vagyok. Én mindenki álláspontját megértem. Elhiszem hogy valakinek nem tetszik, én is így voltam vele sokáig, mert csak a plázacicák méregzsákjait láttam. A kinézete nekem bejön, szeretem az álló fülű fajtákat. Aztán hozzám került a mostani kutyusom és hamar megváltozott a véleményem. Erre a fajtára kimondottan igaz hogy olyan lesz mint a gazdája. Én is meglepődtem hogy milyen jófejek igazából. Egészségesnek is mondhatóak, talán a fogak, amik nagyobb odafigyelést igényelnek. Az enyém is fogköves, pedig kapott Denta Stix-et, csomózott rágócsontot, fogmosás is volt, mégis... szóval erre kell odafigyelni. Fontos a jó tenyésztő is!
2016. aug. 9. 16:15
 10/25 anonim ***** válasza:
54%

Nem olvastam el a kommenteket, mert szeretnék realista hozzászólást írni a saját szemszögemből.

Soha sem volt csivavám, de volt néhány ismerősöm, akiknek volt. Elég harcias fajták - a termetükhöz képest, és nem igazán megbízhatóak bizonyos esetekben. A simogatást nem mindig tűrik. Persze szeretni valóak is sokszor.

Az én összképem a csivavákról az, hogy inkább úri kutya, mint szeretni való házi kedvenc. Lehet vele villogni, hogy milyen kicsi, elfér a karodban de ennyiben kimerül.

2016. aug. 9. 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!