Hogy mit gondolok a csivavákról? Most őszinte leszek:
Ebben a fajtában (szerintem) semmi szeretetre méltó tulajdonság nincs, ráadásul még csak nem is szép.
Egy olyan zseboroszlán, amelyik erőszakos, rámenős, és állandóan csak ugat, és ugrál másokra...
Kár volt ezt a fajtát kinemesíteni.
Sajnálom, vannak még kutyafajták, amelyek kinézetük alapján ugyanígy nem tetszenek, de azoknak legalább viselkedésük van! A csivavának semmi!
Álltalánosságban:
Utálatos,hangos,méregzsákok. Tenyér méretű dögök.
Következetes gazdinál:
- Aaaj,de aranyooos! Aw :3
Én imádom őket. :)
Egygazdás, hűséges, idegenekkel bizalmatlan, mini házőrzők. Igazi társak, csak "zseb" kiadásban. Talán egyetlen negatív tulajdonságuk van: eléggé válogatósak, finnyásak. Egyébként remek kutyák. Nekem is van egy rövidszőrű csivava keverékem. (Amúgy nem igazán szeretem a kistestű kutyákat, ők a kivételek.)
#2-es vagyok:
Tehát,mint látod,nálam elsősorban a személyiség számít.
Az pedig a gazdától függ. Amúgy elég csúnyácska,álltalában dögök. Ha ez lenne az utolsó fajta,nem venném meg!
Ettől Függetlenül ők is épp úgy szeretetre méltó kutyák,mint a bernik 😍
Nekem nem jönnek be - eléggé természetellenesnek, furának tűnnek a pirinyó méretükkel és a gülü szemeikkel.
A személyiségüket nem ismerem, de szerintem azzal nem is lenne olyan nagy gond, csak
a) tömegesen szaporítják
b) a gazdáik többsége (óriási tisztelet a kivételnek) nem kutyát, hanem... nem tudom, gyerekpótlékot vagy ruhakiegészítőt lát benne, vagy csak simán "kicsi kutya, kicsi gond" alapon nem nevelik normálisan, hanem ráhagynak mindent.
Nem olvastam el a kommenteket, mert szeretnék realista hozzászólást írni a saját szemszögemből.
Soha sem volt csivavám, de volt néhány ismerősöm, akiknek volt. Elég harcias fajták - a termetükhöz képest, és nem igazán megbízhatóak bizonyos esetekben. A simogatást nem mindig tűrik. Persze szeretni valóak is sokszor.
Az én összképem a csivavákról az, hogy inkább úri kutya, mint szeretni való házi kedvenc. Lehet vele villogni, hogy milyen kicsi, elfér a karodban de ennyiben kimerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!