Mit gondoltok erről? Nagyon fontos kérdés számomra?
Van egy 3 hónapos kiskutyám, és egy 2 hónapos kiscicám. Jelenleg külön vannak zárva, a cica egy szobában kapott helyet, mert ugye nem akartam egyből összeengedni őket, ilyesmik...
Minden nap foglalkozom velük, minden nap találkoznak, "játszanak", a jelenlegi állapot az, hogy a cica teljesen elfogadta (kezdetben morgott, fújt rá, mint a veszedelem, ennek már nyoma sincs) a kutyával kapcsolatban viszont van egy félelmem, ami azon alapul, hogy amellett, hogy néha nagyon durva a cicával, amikor elfut tőle/előle/mellette utána kap a kutya, és elfogja, el akarja fogni... Ez tőle már lehet zsákmányszerző ösztön, vagy még "csak" játék, és nem következik ebből, hogy később esetleg meg is ölheti őt, mert ez esetleg egy jel, hogy "macskagyilkos" lesz, és már most ébredezik az ösztöne?
Nagyon nem szeretném a cicát holtan találni egyszer, úgy gondolom mindent megteszek értük, de lehet hiába?
A másik meg, néha nagyon gyengéd vele, volt már, hogy feküdtek együtt, átkarolta és nyalogatta a cicát.
A nyalogatás sokszor van, de emellett mikor bemelegszik, durvul is vele, amit persze nem engedek, felügyelet nélkül nem is találkoznak.
Nálunk ugyanez volt a felállás, ugyanennyi idősek voltak, és a kutya ugyanezt csinálta.
Bár a macska nem szándékosan került ide, bedobták a kertbe és a kutyát akkor még nem vihettük sétálni, így ugatta.
1 napot szántamrá, hogy 24 órábam figyeltem őket, a kiskutya az első órában nagyon ugatta, de aztán a kíváncsiság győzött:D
Ugyanezt csinálta, hogy egymás mellett már jól elvoltak, de ha a macska megindult, a kutya utána.
Ilyenkor egy iszonyú nagyot ráordítottam, meg egyszer pont átesett a slagon macskaüldözés közben, így azt rakta össze, ha utánafut, az neki nem lesz jó érzés.
Egyébként ha utol is érte csak szagolgatta a macskát meg a mancsával nyúlkált felé, ez egyértelműen játék volt.
Szerintem engedd őket össze, ilyenkor még sokkal könnyebben összeszoktathatóak, és azért is futhat utána, mivel igazán jól még sosem tudta megvizsgálni, ha mindig külön voltak.
Utolsó, teljesen össze vannak engedve! Szagolgatta, nyalogatta már nagyon sokszor. Egyedül ez az utána rohanás és elkapás idegesít. Valamint, hogy néha durván harapdálja, nem tudja a kontrollt.
Össze vannak engedve felügyelet mellett, ha durvul kiküldöm a macskától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!