Szerinted lehet ma Magyarországon incidensek/beszólogatások nélkül kutyát tartani?
Ilyenek vannak. Az én kutyám is nem a szokásos. Főleg régebben. Mindenkit megugatott, és úgy tudom ilyenkor csak a gazdáját félti. Nekem is volt hogy beszóltak, volt aki futott és ugye a kutyám ugatta, de nem úgy mint aki meg akarja enni az embert meg semmi csak vakkantott egyet. És a futó ember azzal fenyegetőzött hogy lefújja a kutyámat gázsprayvel. Mondanom se kellett elküldtem a bús p......ba, én nem értem az ilyen embereket. Egy kutya ugasson, ezért kutya, meg kell dícsérni hogy próbál másokat távoltartani tőled
Ő nem tudja hogy ezek az emberek nem akarnak neked rosszat. Az embereket meg tojd le valószínüleg nincs kutyájuk.
Igen lehet!
Csak meg kell hozzá találni a megfelelő közösséget :)
Kedves kutyások!
Akik szerint mindenki hülye,csak veletek nincs semmi baj...Nézzetek magatokba is.Valóban lehetnek indokolatlan beszólások.És ezzel együtt tapasztalható,hogy igenis sok bunkó kutyás is van.
Példa:Egy haverommal hétvégén söröztünk egy mezőn.Jött egy kutyás pár,a kutya odajött hozzánk ott állt előttünk és morgott,vicsorgott.A gazdája egy kilométerről hívogatta;"Gyere onnan,nem szabad!" a kutya sz.rt rá.Mi meg barkobázhattunk,hogy melyikünket harapja t.kön.Ilyen esetben az lenne a minimum,hogy odajön a gazdi,elhúzza a kutyát,és bocsánatot kér.
Vagy szomszédunkat megharapta egy kutya,ami kiszökött egy másik ház kertjéből.Nem először szökött ki.Mikor szólt nekik,hogy kéne vele valamit csinálni,annyit mondtak,"Igen,tudunk a problémáról" de semmit nem csináltak.De pl.Youtube-on láttam egy videót,egy véreb átszökött egy másik ház udvarába,az ott élő tulaj agyonütötte.Sajnáltam a kutyát,hiszen ő tehetett a legkevésbé az egészről.Jöttek a kommentek sorra,hogy "kiherélném,lelőném,felnégyelném az állatkínzót"
Érthető a felháborodás,az viszont érdekes,hogy a kutya gazdáját senki nem vonta felelősségre,hogy mégis mit keresett a kutya más portáján??? Erről ugye nagy kuss van ilyen esetben.
Kérdező ellenzed a szájkosarat(a romás példa mondjuk túlzás,valóban)A "szakértőknek" honnan kellene tudniuk,hogy milyen a te kutyád? Az nem elég,hogy te ismered/vagy rossz esetben csak azt hiszed,ismered.Igenis,a legtöbb ember számára egy nagyobb kutya ijesztő,ha csak egyet ugat rá,akkor is.Ha ezt nem értitek meg,nem baj.Nem kell szájkosár,nem kell póráz,nem kell alkalmazkodnotok másokhoz.
Hanem vállaljátok az esetleges konfliktusokat,ami azt jelenti,ha valami balul sül el,nincs másra mutogatás!
Akinek nem inge...
Tisztelettel vagyok a felelős,intelligens kutyatartók iránt.
Elnézést kérek, hogy ezt ide linkelem, de nincs kedvem átfogolmazni. Velem is hasonló történt: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__8119362-mit-t..
Mégegyszer elnézést a linkért.
Nagytestű kutyám van. Nagyon sokat járunk tömegközlekedéssel, vonattal, gyalog mindenfelé.
Még egyszer nem kaptam beszólást. Pedig alacsony nő vagyok.
Lehet, hogy pont azért :)
Egyébként én is két sztereotipikusan ijesztő kutyával kóricálok (egy fekete német juhász keverék, meg egy pitbull keverék), és néhány teljesen elmebetegen kívül nem szoktak beszólni, pedig a feketével 12 éve tömegközlekedek. A kutyák pórázon vannak, szájkosárban, jól neveltek, kontrolláltak, közlekedés közbeni semleges viselkedésre vannak tanítva, a legtöbben észre se veszik őket. Inkább azzal van problémám, hogy mindenki simogatni akarja őket. A pitre sem kaptam még meg soha, hogy micsoda harci kutya. De gondolom, ez környékfüggő is, egy ideje (kb. mióta kutyázok) a budai oldalon lakom, és érezhetően más a hozzáállás, mint mondjuk Pesten :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!