Mi a jó megoldás egy kutyákkal szemben agresszív kutya sétáltatására?
Rövid pórázon, fixen fogva. Tehát ha nem megy a közvetlen közelébe kutya, nincs gond.
Viszont. Sok a szabadon sétáltatott illetve "önsétáltató" kutya. Na ha ez kistestű, és nincs a kutyán szájkosár, akkor csúnyán megtépi, hiába van rövid pórázon. Ha van rajta szájkosár, akkor a nagyobb kutyák tudják csúnyán megtépni, hisz nem tudja megvédeni magát.
A kutyasuli nem opció, és az sok idő. Addig is sétáltatni kell, amíg megtanul együtt élni más kutyákkal.
Szóval szájkosárral, vagy anélkül?
Eddig nem volt példa "komoly" verekedésre, de jobb felkészülni.
Ha levideózod a tulajjal együtt és ismered a tulaj nevét és lakcímét, akkor tehetsz feljelentést.
min. 40 ezer forintra büntetik.
"Bár szerintem felelőtlen dolog egy 3 éves gyereket"
Igen, és emiatt keveset sétál.
Ami nem jó, mert tudom, hogy a kert és az otthoni játék kevés. Ezért is szeretném többször vinni, de így ez mindig kockázat. Eddig megúsztuk, nem volt gond. De látom, hogy akár lehet baj is (és persze a kutya is stresszel, ha én is stresszelek). És természetesen akkor a gyerekkel eltávolodnánk, de így a kutyát hagynám cserben. Ezért is lenne jó felkészülni.
De akkor marad a szájkosár.
alapvetően rövid póráz és ha odamegy egy kutya akár csak barátkozni, szólj a gazdájának h hívja vissza. ha mégis odamegy, akkor próbáld meg elkerülni h egyáltalán felé kapjon pl olyan rövid póráz h ne tudjon hozzá lehajolni/lefogod a kutyád fejét, amíg a gazdi elviszi az övét.
bár ezzel nem leszek népszerű, de az egyik kutyámnak sem felhőtlen a viszonya a nagyobb kanokkal. pár éve viszont rájöttem, h egyáltalán nem tudom elérni azt a célt, h önfeledten futkározzon és játszadozzon velük. viszont egy elkerülő magatartást nagyon hamar sikerült kihoznom belőle. elég egy hagyd vezényszó és póráz nélkül is tudja, h nem szagolhatja meg, nem állhat le vele haverkodni, sőt rá sem nézhet. ezt esetleg ti is kipróbálhatnátok.
nem tudom h milyen kutyád van és mekkora kárt képes okozni a másik kutyában, mert pl az enyém sajnos már sok verekedésbe belekeveredett(főleg mások hibájából és ezért is lett "agresszív"), de miatta még soha egy csepp vér nem folyt. egyszerűen fizikálisan képtelen h kárt okozzon és ezért plusz még azért mert nem egy kezelhetetlen vadállat, nem rakok rá szájkosarat.
De azt is csinálhatod h alapvetően szájkosár van rajta és ha látod h jön a káj, lecsatolod róla.
Ha egy kisebbet képes megtépni, akkor vidd szájkosárral, sima bőr is megteszi.
És vigyél magaddal egy nagyobb botot. Ha felétek rohan egy nemkívánatos kutya, a tiedet tedd magad mögé, védd be a másiktól, álld el az érkező kutya útját. Érezted vele, hogy nemkívánatos személy.
A bottal ezzel ráerősíthetsz, jobban el tudod terelni, a kezed meghosszabbítása.
Azért a testbeszédből a neveletlen kutyák is érteni a szoktak. Ha meg baj van, védekezésre is használhatod a botot.
Ha párszor így helyreteszed az odarohangáló kutyákat, akkor a sajátod szemében is nagyot fogsz női :)
A te kutyádnak meg tiltsd meg, hogy saját szakállára intézkedjen. Hiszen ott vagy TE, a gazdi, majd te rendet teszel.
*éreztesd vele
*nagyot fogsz nőni
Szia! Szerintem a gáz/paprikaspray nagyon rossz ötlet, főleg kisgyerekkel. Pl. Ha szembe fúj a szél, mint amerre használnod kéne, a ti szemetekbe fog menni.
Ha gyorsat és hatékonyat akarsz: lovaspálca. ;) Az ütése nagyon csíp, viszont könnyű fogni, kézbe tervezték, nem úgy, mint egy botot/husángot. Tapasztalat, évekig használtam balhés közegben.
A kutyádra meg sajnos egyértelmű a szájkosár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!