Miért nem akarják a szüleim hogy rottweilerem legyen?
Akkor milyen kutyát ajánlanátok nekem?
Az a baj hogy csak nagyobb testű kutya jöhet szóba, kis testűt nem szeretnék
Amúgy nem csak a roti hanem minden fajtatiszta kutya 100etől kezdődik.
Menhelyről nem szeretnél?
Egy labrador is lehet veszélyes ha rossz kezekbe kerül...
De szerintem neked nem való roti, pláne úgy, hogy gőzöd sincs a kutyanevelésről. Azért mert elolvasol egy könyvet, mèg nem leszel "Szízörmilán" és 0 tapasztalattal esélyes, hogy kifogsz egy sz@r idegrendszerű, szaporítotz rotit, ami aztán kinyírja a fél családodat.
Ajánlanám a nêmet juhászt, az valamivel könnyebb, de az is kemény dió ennyi tapasztalattal. Ha a családod ennyire tart a kutyáktól akkor nem is értem minek ragaszkodsz ennyire egy nagytestűhöz. Tényleg a labrador lenne a legjobb választás, de azzal is menj kutyasuliba!
Helyes, mert sem ők, sem te nem értetek a kutyákhoz.
Ha tényleg szeretnél, először műveld ki magad kiképzés (munkakutya) témájában, hogy legyen fogalmad, mi mindent kell az első napoktól fogva tanítani egy kutyának, és ami fontosabb: a hogyan és a miért. Akkor nincs sok hibalehetőség.
A rottweilerek tapasztalatom szerint kenyérre kenhető családi kutyák, legalábbis határozott kéz mellett az erre alkalmatlan családtagokkal szemben is nagyon toleránsak. De olyan kézben, amelyik nem tudja, hogy a bejön-ül-áll-fekszik-stb (a semmiségek) megtanítása mi fán terem, náluk sokkal kisebb kutyákkal is gond lesz, nemhogy egy 50 kg-os plüssel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!