Kutyáknál vannak "növekedési ugrások" vagy fázisok? 7 hónapos rottweilerem hirtelen lett szélesebb mint eddig.
7 hónapos lesz a napokban, ugyanannyi és ugyanolyan tápot kap, mint eddig, és most két nap alatt feltűnően szélesebb/vastagabb lett. Először megijedtem, hogy valami gond van, felfújódás vagy ilyesmi, de teljesen normálisan viselkedik, szaladgál, játszik, eszik, iszik, semmi gondja. A hasa tapintásra olyan, mint eddig, olyan feszes. Szóval a kutyán semmi változás nincs, csak az, hogy hirtelen szélesedett ki.
Ez normális?
Eddig inkább nyúlánkabb, vékonyabb volt, most meg olyan erőteljesebb lett.
Nem valószínű, hogy 2nap alatt szélesedik ki nagyon. Lehet, hogy eddig nem vetted észre rajta, most meg egyszer csak ránéztél, és feltűnt. :) egyébként normális, 2éves koráig fejlődik a kutya méretben, erősségben, formában. Ha úgy érzed, hogy nagyon hirtelen nőtt meg, akkor álljatok át a felnőtt tápra, vagy ha eleve azt eszi, akkor alacsonyabb fehérje tartalmúra, azt egye 1hónapig, majd megint kaphat fehérjét többet. A roti eleve hajlamos a diszpláziára, és nem tesz jót az ízületeknek, ha hirtelen megnő. sajnos a kölyöktáptól sok nagytestű eléri 1éves korára a felnőtt méretét, súlyát, miközben 2-2,5 éves koráig kéne. Az enyém is nagytestű, 3hónapos kora óta felnőtt tápot eszik,mert nem tudtuk visszanyomni máshogy a növekedés ütemét, hogy ne legyenek ízületi problémái.
Remélem tudtam segíteni.
2 nap alatt max a hasa lehet szélesebb, ha sokat evett! :)
Változó a fejlődési ütemük. Volt egy szukám, ami 7-8-hós korára elérte a felnőtt magasságát és súlyát. Szinte hihetetlen gyorsan. Pedig megfelelően etettem. Utána lett mellette egy kan is, az meg 7-8 hónaposan szinte csenevész volt a szuka mellett, aztán 1,5-éves korára érte el a végső méretét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!