Hogyan készítsem fel a kutyám kiállításra?
Van egy nemsokára 1 éves lány border collie-m, és úgy döntöttem szeretném vele kipróbálni a kutyakiállításokat! Nagyon értelmes szuka kutyus, sokat játszok vele, hamarosan elkezdjük a kutyasulit is! Az egyetlen probléma a sétáltatásokkal van, mert ilyenkor nagyon húz, és sokszor nyüszít, ugat is a kutyáknak az utcán! Ezt hogyan tudnám megszüntetni? Vagy a kutyasuli segít?
És hogy tudnám eredményesen felkszíteni, hogy elvihessem egy kiállításra? Ez kb. mennyi időt vesz igénybe?
Kutyasuliba fel fogják készíteni kiállításra is , ha kéred:)
Én a jöbő héten megyek a kutyámmal , mi kifejezetten Kiállításra való felkészítésre :)
Amúgy az ennyémmel is pont ezek a "gondok" .
milyen fajta kutyád van, ha szabad tudni?
És melyik kutyasuliba viszed?
Én anépszigetire gondoltam, az viszonylag közel van, és elég vonzó a leírás is :)
Egy jó kutyakozmetikus, kutyaiskolán pedig ringdresszúra.
Bár amíg ilyen makrancos, hisztis, pórázhúzós, addig hanyagolnám a kiállításokat a helyedben, mert ezért kb. ki is zárnak. Kezdd egy alapfokú engedelmes tanfolyammal, aztán lehet ringdresszúrán gondolkozni. (Szerintem.)
Ilyen kérdésekkel legjobb a tenyésztőhöz fordulni.
Büszke lesz rá, hogy kiállításra akarják vinni a kutyusát.
Engem is az első kutyám tenyésztője tanított sok mindenre, én is igyekszem mindenben segíteni a gazdikat, ha kiállításra akarják vinni a kölyköket.
És a ringdresszurát is jobban meg fogja tanítani a kutyádnak a tenyésztője, mint akármelyik kutyaiskola, mert nagyobb rutinja van benne.
Honnan van a kutyusod? (ha nem vagyok indiszkrét)
:) Ha tenyésztő is jár(t) kiállításokra, biztos segíteni fog!
Köszönöm a tippeket, közben utána is néztem, a kutyasuliban tényleg tanítanak ringdresszúrát!:)
Persze, nyugodtan megkérdezheted, nem titok !
Nagykanizsáról hoztuk egy kennelből, törzskönyves a kutty, a szülei gyönyörűek és a felmenői is sok szép eredményt elértek, ezért gondoltam!
Viszont a tenyésztőtől nagy segítséget csak e-mailben vagy telefonon kaphataok, mivel Nagykanizsa tőlünk igencsak messze van :D
A kutyaiskolában ringdresszura kb. olyan, mintha matek órán akarnál megtanulni táncolni.
A kutyakiképzők 99 %-a nem jár kiállításra.
Szerintem kezdd azzal, hogy elviszed kiállításra egyelőre csak nézőként a kutyusod, hagy szokja a légkört.
Aztán sündörögsz a border ring körül és biztosan akad valaki, akivel szóba elegyedhetsz. A brit pásztorosok jó fej, összetartó csapat, tuti akad majd valaki, aki ellát tanácsokkal.
Pl. most hétvégén Cegléden? Akár még én is segítek.
Én két rough collie-val járok kiállításokra. Itthon gyakoroltunk mindent. Szépen kell megállniuk, figyelni, és normálisan futni. Ha sétálni járunk ők is mennének oda minden kutyához, nyüszögnek stb. Viszont kiállításon annyi kutya van, hogy pár perc alatt megszokják, ott túl sok az "input", így nem hisztiznek. Ringben is figyelnek rám szépen.
Sok sikert!
Tényleg, ez milyen érdekes.
Az én kutyáim 3 hónapos koruktól szokva vannak a kiállításokhoz. Mégis az utcán megőrülnek, hogy oda akarnak menni egy kutyához. A kiállításon meg hótnyugi van.
Igazad lehet, hogy ez a bőség zavara, annyi kutyával úgysem lehet egyszerre játszani. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!