Hétvégén hozzuk haza a kutyánkat.9 hetes. Mi a legjobb fekhely neki?
Először is kérj a tenyésztőtől valami rongyot, amin együtt aludt a család, ill. a mama. Nagyon sokat számít ha az átszokás időszakában van egy ilyen rongydarab a régmúltból, egy csomó stresszortól megkíméli a kutyust.
Még ha később kerti kutya lesz is, az első 2-3 hétben érdemes lenne a házban letenni neki valami kis fekhelyet, hogy lássa ti vagytok az új családja. Mondjuk az előtérbe, hadd figyelje a jövés-menéseteket. Lehet, hogy ezzel a véleménnyel egyedül vagyok, tudom takarítani kell utána, hisz ilyenkor a legtöbb esetben még nem szobatiszták, de megéri így kezdeni, higgyétek el sokat számít a jellemfejlődésében, ha nem azzal kezditek, hogy kinn van a kertben és ti csak meg-megjelentek...
Szia! A kutya nem ember, nem kell neki párna. A legtöbb tenyésztő szőnyegpadló darabot szab be alá a házba, vagy szobakutya esetén dobozba. Általában a legtöbb kereskedő árul akciósan fillérekért! kimaradt szőnyegpadló darabokat. Sokáig elég, átveszi a kutya szagát, és a férjednek is tetszeni fog az ötlet.
Gondolj az esetleges későbbi ellésre is, akkor sem tehetsz alá párnát. De ő, mint kiskutya sem párnán nevelkedik most. Tehát szőnyegpadló:
egy tenyésztő
Labrador retriever. Köszönöm a válaszokat.
Hát igen, én szívem szerint beengedném az előtérbe, viszont a férjemnek is igaza van abban, hogy amint a gyereknevelésnél is: "Úgy kell kezdeni, ahogy folytatni akarjuk!" A tenyésztőtől való rongykérés nagyon jó ötlet!!!
A szőnyegpadló jó megoldás, és mi még tettünk be használt rongyokat is. Lyukas lepedő, kinyúlt pulóver... stb.
Ez azért kell, mert ha esik az eső, a kutya vizesen megy be a házába, a szőnyegpadló átnedvesedik. Senki sem szeret vizes "ágyba" aludni, pláne ha még hideg is van kint. A nedves rongyokat ki lehet venni, megszárítani, vagy cserélni másikra, és még jól be is lehet közéjük vackolódni. Persze van olyan kutya amelyik nem tudja elviselni, ha bármi is van a házában, kirángatja és szétszórja az udvaron. Azért egy próbát megér, főleg ha még kicsi. Már nincs mama, nincsenek testvérek, legalább egy rongykupachoz tudjon hozzábújni.
TENYÉSZTŐ VAGYOK ISMÉT!
HIdd el, elég a szőnyegpadló. Az anyja ilyenkor már nincs a kicsivel, általában külön is zárják őket, mert a kicsi még mindig szopizna, amire az anyakutya annyi foggal, amennyi egy 9 hetes kutynak van már nem kíváncsi. Van amelyik anyakutya tudatosan elmorogja a kutyusát. Nem mintha nem szeretné ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!