Malinois és Németjuhász keresztezésnél, melyik legyen az anya-apa. Melyik felállásból születnek jobb munkakutyák?
Tök mindegy,mert keverék kutyák lesznek,teljesen más tulajdonsággal fognak születni.
Illetve lényegtelen melyik az anya és melyik az apa,mert a gének dominálnak amelyik szülőnek erősebbek a génjei arra fognak jobban hajazni a kölykök.
Minek gyártanál keverékeket? Mindkét fajta nagyon jó. Nekem mondjuk nèmrt juhász-mali keverékem van, de èn 4 hetesen mentettem egy putriból. Küllemre nèmet juhász, (a tenyésztőket is megtèveszti sokszor) habitusra viszont mali.
Akaratos, konok, erős jellem annak ellenére, hogy szuka. Nagyon kemènyen kell fogni, mert hajlamos próbálkozni. Viszont különösen intelligens, gyorsan tanul, szeret is tanulni. Fizikailag ès agyilag is le kell fárasztani, különben rombol. Egyszer amikor egy pályán gyakoroltunk akkor egy rendőr meg is akarta venni tőlem, hatalmasat ugrik, gyorsan szalad, imás keresni. Szóval igazi munkakutya lehetett volna ha odaadtam volna. :D most 5 èves, egy energiabomba, egy rossz szavam nem lehet rá. Parancsszóra támad is ha kell, nem nyúlhat hozzá idegen, viszont az állatokat megtanulta, hogy nem bánthatja.
Nála az apa volt mali az anya meg nèmet juhász. A testvérei nem tudom milyenek, csak egy maradt èletben, de ő nagyon beteges. Nekünk eddig mázlink volt, mi megúsztuk "csak" egy fülműtéttel, a folyamatosan visszatérő gyulladás miatt.
Ha rám hallgatsz akkor nem keresztezed a 2 fajtát, mert külön-külön is nagyon jó mindkettő.
Nem akarok én keverékeket gyártani. Németjuhászokkal foglalkozom több éve hobbi szinten. De viszont ezekbe a mixekbe vannak nagyon jól sikerült kutyák. persze kizárólag munkavonalról van szó mind a kettőnél.
Csak elméleti szinten érdekel ez mix téma. Köszönöm szépen a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!