Miért tartasz kutyát? Mi jót ad neked?
Feltétlen szeretetet... Ha elkúrtál valamit, ha rossz kedved van, ő hálásan jön és felvidít..
Ezzel szemben a macska csak akkor jön ha kaja van...
Mert "jó buli". A kutya megpróbál a maga egyszerű gondolkodása szerint megfelelni, segíteni. Ahhoz, hogy ez működjön sok tanítás kell, ami jó közös program.
Ha az ember kutyával megy valahova egészen másként kezelnek az emberek (hol kedvesebben, hol tartózkodóbban)
Azért mert szeretem őket és ők is szeretnek engem. Hárman vannak, és imádnivalóak. Feltétlenül szeretnek, hálásak, játékosak, aranyosak, kedvesek, hűségesek. De aki nem szereti őket az úgysem fogja megérteni.
Volt macskánk is, több is. Csak akkor másztak elő, ha kiabáltam hogy kaja. El is kóboroltak mind idővel. Egyik sem jött oda hozzám amikor szomorú voltam és sírtam. A kutya igen. Felugrott mellém, lefeküdt és a combomra tette a fejét. Vigasztalt a maga módján. Ezt én még egy macskánál sem tapasztaltam például.
A macska ezt gondolja: A gazdi etet, játszik velem, simogat, szeret, figyel rám: ÉN vagyok az Isten!
A kutya ezt gondolja: A gazdi etet, játszik velem, simogat, szeret, figyel rám: Ő az Isten.
Na ezért vannak kutyáim macskák helyett. Teljesen jól leírja a lényeget. A kutyák önzetlenek és hűségesek, igaz barátok.
Ez egy jó kérdés. Rengeteg mindent ad. Mindegy a nap, az idő, a hangulat(om), ugyanúgy jön és örül és kiugrik a bőréből, ha meglát. Esküszöm rám jó hatással van ha csak foghatom, vagy hozzám ér, mert kiengedem a stresszt amíg simogatom. Ha ideges vagyok, vagy nyugalomra vágyom, bármikor kapható egy nagy sétára valami eldugott mezőn. Bármikor fel tud vidítani, volt is már rá példa, bár még kis szeleburdi alig 1 éves kutyus, de amikor napokig semmit nem volt kedvem csinálni, csak magamba roskadni, folyamatosan bújt, egyszerűen ha ránézek már nevetnem kell, olyan aranyos cuki feje van.:D
Azt hittem kutyapárti vagyok, de mióta macskánk is van, rá ugyanezek igazak. Nem tudom, hogy a kutya hiszi magát macskának, vagy fordítva, de ezek ketten a legjobb társaság, össze vannak nőve, együtt szaladnak a kapuhoz, ha jön valaki, mindent együtt csinálnak. Ők az első állataim, és nem is értem, hogy bírtam ki nélkülük eddig.
Miota az eszemet tudom szinte mindig volt kutyank. En el sem tudnam kepzelni az eletet kutya nelkul.
Ha csak 5 percre megyek el otthonrol es haza?erek, annyira orul, kint szinte senki mas.
Megerzi ha beteg vagy szomoru vagyok.
Nagyon sok minden jot tudnek meg roluk mondani. Osszesegeben meg annyi, hogy nekem kutyaval teljes az eletem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!