Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ivartalanítás sebgyógyulás....

Ivartalanítás sebgyógyulás. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Szerintetek?

Figyelt kérdés
Kutyámat 9 napja ivartalanították, a doki belül és kívül is felszívódó varratokat használt, azt mondta nem kell varratszedés csak majd egy kontroll lesz a 12. napon. A kutyám sebén ma észrevettem h egy helyen kijött a varrat, de olyan mintha be lenne vágódva a bőrbe x alakban és ott elég élénk piros neki. Nyalni nem nyalta a sebet, tölcsért használunk non stop. Betadine + neogranormonnal kezelem. Szerintetek? Elrontottam valamint vagy fertőzés?

2016. szept. 1. 08:17
 1/5 anonim ***** válasza:
73%

Neogranormonnal szerintem kár volt kenni, csak bepállik tőle a bőr, könnyebben begyullad. Nem is erre való. Az ivartalanításnál nem a hámsérülés az, aminek valójában gyógyulnia kell :)

Hívd fel a dokit és kérdezd meg, max. azt mondja, hogy vidd be most, megnézi.

2016. szept. 1. 09:08
 2/5 anonim ***** válasza:
Kan vagy szuka?
2016. szept. 1. 11:08
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy bármi gond lenne, ha begyullad komolyabban, elfertőződik akkor jelentősen bedagad, gennyedzik.

Szerintem az, hogy piros, csak azért van, mert még friss seb és így természetesen picit gyulladtabb.

Majd a kontrollon említsd meg a dokinak, de amíg nem gennyedzik nincs vele dolgod.

2016. szept. 1. 12:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Az én kan kutyusom nikor iartalanítva lett, ugyan kapott gallért, nem kaparta tehát a sebet: elkezdte a seggét húzni a földön, persze a seb begyulladt.

Doki betadint és Kék Lukács kenőcsöt adott, ez hámlaszt, fertőtlenít. Kérdezd meg a dokit hogy neki van-e ilyen vagy ha nincs hol tudsz venni.

2016. szept. 1. 16:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálunk kicsit szétnyílt a seb, a Bepathen remekül helyre hozta. :)
2016. szept. 1. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!