Az amstaff harci kutya vagy valami bemutató darab rózsaszín kis ruhával? Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Bármilyen kutya alkalmas más állatok leterítésére, egy csivava is tudna patkányt (oké, egeret) ölni, ha nagyon akarna, mert kutya, ragadozó, benne van a génjeiben. Az viszont egyik fajtának sincs, hogy szobadísz vagy ruhakiegészítő legyen cuki ruhácskákban. A staff egy kutya, ennyi. Megvannak a fajtára jellemző tulajdonságai (jó esetben), mint ahogy az összes többinek is. Szóval nem egészen értem a kérdést, miért csak ez a két véglet létezhetne?
Harci kutya meg attól lesz a kutya, hogy harcoltatják. Ha nem teszik, akkor nem harci kutya, maximum egy néha harcra is használt fajta egy egyede (bár tudtommal az inkább a pitek "kiváltsága", a staff kevésbé alkalmas ilyenre).
Pont az ilyen kommentelők miatt írtam ki. Nagyon kiváncsi voltam az építőnek nem mondható hozzászolásotokra. Nagyon sok bejegyzést végig olvastam ma és hasonló kommentek vannak. Engem ez idegesít. Minden fajtának meg van az a kis úgymond önkép a kutyáról ha az ember utána olvas. Egy staffiról nem hiszem,hogy pont a család centrikus kutya kellene,hogy eszébe jusson az embernek.
Harapása igen nagy és ha valamit lefolyt vagy megtámad azt nagyon nehezen engedi el. Ösztönszerüen támad rá más állatokra egyből torokra megy ha nem talál fogást azonnal keres másikat és szinte lehetetlen leszedni az áldozatról.
A gazdája képes rá ha elég önbizalma van és megfelelően nevelte a kutyáját. Most azt fogjátok írni ha megfelelően nevelte volna akkor nem támadna. DE egy ilyen kutyának része kell,hogy legyen. Attól,hogy milyen célból tenyésztették ki attól ez még egy pitbull marad nem egy chivava.
Rossalie amugy kangalt es kozepazsiait szaporit, idezem : "álltalában előre megbeszélt helyre viszem a kiskutyát és felvásárolják. "
Gondolom oda akar kilyukadni, hogy azok az igazi kemeny kutyak. Az amstaffok meg szerinte mind keverekek (??)
Nem!!! És nem pároztatom a kangalt a kaukázusival ha erre akartál utalni isten ments. Talán nem is nagyon lehetne mivel párba vannak 1 him egy nőstény így nem engedné a kangal kannak a kau szuka magát :) abból harc lenne.
Jobb helyeken tenyésztők viszik el a kutyámat. De van,hogy adok oda rokonnak/barátnak kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!