Milyet vegyek első kutyának?
Társasházban lakunk a feleségemmel és van egy 3 éves francia bulldog szukánk (ivartalanított). Sokat futok és sétálok a nejemmel és a kutyával. Tehát nem gond ha szeret mozogni a kutya. A kutyánál fontos hogy a szőre rövid legyen és csak kan.
Suliba és oviba is fogunk járni.
Gondoltam amstaff-ra esetleg tosa inu-ra.
Milyen fajtákat tudnátok nekem ajánlani?
Első kutyának általába a goldent és a labradort ajánlják .
Esetleg angol bulldog csak azoknak sok az egészségügyi problémája van de lusták és nincsen sok igényük pont ezért.
Én beagle-t vagy vipet-et vennék, azzal aztán futhattok! :-D Mindkettő imádja a gyerekeket, igazi családi játékőrült kutya, nem agresszív, okos, jól tanítható, nem túl nagy, "cuki", nem ontja el szőrrel a környezetet..
Családi kutyának még a német juhász és a vizsla való igazán. Szerintem gyönyörűek, játékosak, sokat futnak, gyerekeket is szeretik! Mindkettő rendkívül okos, hosszú életű. Akár husky-t is bevállalhattok, ő is mozgékony, de néha fésülni kell és beszédesebb típus! Igényli a társaságot, mert falkában él!
Ha magadnak vennéd inkább további pénisz hosszabbítónak, akkor ajánlom a rotit, pitbullt és a dobit! Ezek is tudnak családi kutyik lenni, mégis tiszteletet parancsolnak mikor melletted állnak.
Bármilyet is veszel, kérlek gondold meg, hogy el tudjátok-e tartani, van-e neki elég hely nálatok!!!
A tosa nem kezdőknek való, amstaff sem igazán, de kutyasulival oké.
Nem igazan lehet válaszolni a kérdésedre, mert nem árultál el bármit arról, hogy mennyit tudnátok foglalkozni vele. Oké, hogy szerinted sokat futsz és sétálsz, de a sok az relatív. Van, akinek napi 3-4 óra intenzív mozgás a sok, van, aki még egy órát sétált a kutyával és kijelenti, hogy ő most sokat sétált. Szóval jó lenne tudni, hogy mennyi lenne az a sok.
Egyébként ha nincs kifejezett fajtaszerelem, akkor egy menhelyi keverék a legjobb választás szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!