Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát ajánlotok első...

Milyen kutyát ajánlotok első kutyának?

Figyelt kérdés
(Lehetőleg valami olyan legyen, ami őrző-védő feladatokra is alkalmas.)

2016. aug. 3. 16:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
64%
Ez sztem nem ajánlás kérdése, ugyan is minden egyéniségnek így a tiédnek is vagy egy fajtája (kutya) ami dukál hozzá. Nekem kaum volt legelőször is, hozzád mi illik?? Gondolom nem csivava.
2016. aug. 3. 16:51
 2/15 anonim ***** válasza:
30%

Sablonkérdések:

Mit tudsz neki nyujtani ?

Kinti vagy benti lesz-e ?

Kicsi , közepes vagy nagy kutyát akarsz ?

Stb.

Szóval első kutyának terrierek KIZÁRVA . Mielött megkérdezed miert elmondom : makacsok és hát a természetü gyakorlott embert igényelnek . Spánielek is (akaratosak). Szóval hosszú vagy rövidszőrű legyen ? Mondjuk én menhelyit ajánlanék

2016. aug. 3. 16:55
 3/15 anonim ***** válasza:
Na meg egy kutya ~15 évig él. Olyat kell szerezni amire szükséged van, nem lehet 2évente becserélni. Jól gondold át olvass utána a fajtáknak mert valamelyik bolondos marad örökre, valamelyik meg megbizható mindig (persze tanítani kell mindet)
2016. aug. 3. 16:55
 4/15 anonim ***** válasza:

Milyen típusú őv munkára akarod?

A többi kérdésgt előttem feltették.

2016. aug. 3. 16:56
 5/15 A kérdező kommentje:

Na hát akkor...

Kinti kutya lenne, elég méretes udvarunk van. Lehetőleg közepes vagy nagy termetű. A szőrhossz majdnem mindegy, csak ne lógjon a földig (pl ne komondor).

Foglalkozni nyilván tudok majd vele, csak iskolaidőben hétköznap délelőtt- kora du. nem vagyok otthon, ez kissé bökkenő.

2016. aug. 3. 16:59
 6/15 anonim ***** válasza:

Nyugi komondort nem ajánlunk első kutyának :D de szerintem menhelyi kutya kéne mint irtam . Én inkább labrador kéne mert alap jó első kutyának és barátságos öv-re roti és dobermann meg malinois kell de ezeket felejtsd el mert ezek profit igényelnek . Mondanám a mudit mert nagyon jófejek és ha elfogad gazdának isteként tisztel majd az tuti . Viszont nagyon okosak így tanítani kell öket , tipilusan az a kutya fajta amelyik mindig veled van és szerintem neked tökéletes társ lenne . ÖV-re viszont nem jó. A német vizsla is és a magyar vizsla is nagyon jó viszont pár fokkal nehezebbek mint a mudi mert pörögnek de ha nem vagy otthon nagyon örülnek majd ha hazamész (mint mindegyik) de addig is elszimatolgatnak a kertben és elvannak . ÖV-re nem tok mit mondani mert a német vizslát alkalmazzák (németországba ) rendör kutyának de sztem csak a szimata miatt nem az öv tehetség miatt de nem tudom. A vizsláknál az a jó hogy választhatsz rövid , drót és szakállszőrűt is és ez igy küllemre más de jellem mind ugyan az .

Remélem segítettem.

Bocsi ha hosszú lett.

2016. aug. 3. 17:09
 7/15 anonim ***** válasza:
A méretes udvar azt akarja jelenteni hogy sétáltatni nincs kedved?
2016. aug. 3. 17:14
 8/15 anonim ***** válasza:
2es és 6os vagyok talán még hazai kutyafajtát emlitsek a pumik nagyon jó társak tudnak lenni . (Bár nem egy ÖV bajnok :D)
2016. aug. 3. 17:24
 9/15 anonim ***** válasza:
Nekem labradorom van, első kutya, nem bántam meg. Ivartalanított, nem akartam h szenvedjen. Ha este valami gyanusat lát ugat, de amúgy nagyon csendes, szilveszterkor együtt tuzijatekozunk nem őrül meg mint a többi kutya
2016. aug. 3. 17:32
 10/15 anonim ***** válasza:
A groenendael-t is tudom hogy birja a hideget de a bundáját gondozni KELL! Amúgy ideális családi kutyus nagyon barátságos
2016. aug. 3. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!