Milyen kutyát ajánlotok első kutyának?
Sablonkérdések:
Mit tudsz neki nyujtani ?
Kinti vagy benti lesz-e ?
Kicsi , közepes vagy nagy kutyát akarsz ?
Stb.
Szóval első kutyának terrierek KIZÁRVA . Mielött megkérdezed miert elmondom : makacsok és hát a természetü gyakorlott embert igényelnek . Spánielek is (akaratosak). Szóval hosszú vagy rövidszőrű legyen ? Mondjuk én menhelyit ajánlanék
Milyen típusú őv munkára akarod?
A többi kérdésgt előttem feltették.
Na hát akkor...
Kinti kutya lenne, elég méretes udvarunk van. Lehetőleg közepes vagy nagy termetű. A szőrhossz majdnem mindegy, csak ne lógjon a földig (pl ne komondor).
Foglalkozni nyilván tudok majd vele, csak iskolaidőben hétköznap délelőtt- kora du. nem vagyok otthon, ez kissé bökkenő.
Nyugi komondort nem ajánlunk első kutyának :D de szerintem menhelyi kutya kéne mint irtam . Én inkább labrador kéne mert alap jó első kutyának és barátságos öv-re roti és dobermann meg malinois kell de ezeket felejtsd el mert ezek profit igényelnek . Mondanám a mudit mert nagyon jófejek és ha elfogad gazdának isteként tisztel majd az tuti . Viszont nagyon okosak így tanítani kell öket , tipilusan az a kutya fajta amelyik mindig veled van és szerintem neked tökéletes társ lenne . ÖV-re viszont nem jó. A német vizsla is és a magyar vizsla is nagyon jó viszont pár fokkal nehezebbek mint a mudi mert pörögnek de ha nem vagy otthon nagyon örülnek majd ha hazamész (mint mindegyik) de addig is elszimatolgatnak a kertben és elvannak . ÖV-re nem tok mit mondani mert a német vizslát alkalmazzák (németországba ) rendör kutyának de sztem csak a szimata miatt nem az öv tehetség miatt de nem tudom. A vizsláknál az a jó hogy választhatsz rövid , drót és szakállszőrűt is és ez igy küllemre más de jellem mind ugyan az .
Remélem segítettem.
Bocsi ha hosszú lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!