Első kutyának milen fajtát ajánlotok?
Figyelt kérdés
Apu megengedte, hogy egy hónap múlva hazahozhassak egy kiskutyát. Milyen fajtát ajánlotok? Első kutyám lesz, az udvarunk közepes, ugye délelőtt suliban vagyok, de a reggeli-esti 1 órás sétán kívül még kb 2 órát tudnék foglalkozni a kutyával.2013. szept. 17. 15:03
1/14 anonim válasza:
Golden retriever, labrador de bármilyen keverék a menhelyről is megfelel :)
2/14 A kérdező kommentje:
Szeretem a nagytestű kutyákat, de úgy érzem, nem tudnék vele bánni. Valami kistestű5 nem tudsz? :)
2013. szept. 17. 15:12
3/14 anonim válasza:
Menhelyi keverék. Megmentesz az életet, tutira ragaszkodó lesz, nem fog véletlenül mégis 70 kilósra nőni, ráadásul mind felnőttek, ismerik már őket a gondozók, elmondod, mennyit tudnál vele foglalkozni, és együtt kiválasztotok egy megfelelőt.
4/14 anonim válasza:
5/14 anonim válasza:
Tényleg a legjobb egy menhelyi kutyus lenne. Vagy kérdezz körbe ismerősöket, hogy a környéketeken nem születtek-e valakinél kiskutyák, aki elajándékozná őket, esetleg oltás áráért odaadná. Ha most mondanánk egy fajtát, akkor jó esetben tenyésztőtől vennéd csaknem 100.000 Ft-ért, már ha lesz nála egy hónap múlva alom. Ha nem szánsz rá ennyit, akkor szaporítótól fogsz vásárolni egy kutyust, aki nagy valószínűséggel beteg lesz, mivel nem szakképzett ember a tulajdonosa. A keverék kutyáknak ellenállóbb az immunrendszere, szóval én is mindenképp azt támogatom, hogy mentsd meg egy menhelyi kutya életét. Még egy pozitívum: ivartalanítva adják ki őket új gazdijukhoz. (Nem rossz szándékból írtam semmit!) :)
6/14 anonim válasza:
Az, hogy tudsz-e vele bánni, nem a kutya méretétől függ! Egy goldennel 1000szer könnyebb, mint egy kistestű terrierrel pl.
Amúgy meg, ha délelőtt nincs otthon senki, akkor kölyköt semmiképpen ne vegyetek, inkább egy menhelyi felnőtt keveréket.
7/14 A kérdező kommentje:
Apukám délelőtt otthon van, de megkért hogy én legyek a kutya gazdája, ő csak besegít délelőtt ha rosszat csinál a kutya. Tenyésztő szóba se jött, menhelyre most a héten érkeztek kiskutyák, de ismerősök is mondták, hogy vemhes a kutyájuk. :$
2013. szept. 17. 18:03
8/14 A kérdező kommentje:
Egyébként gondolkozok rajta, hogy inkább nyáron hozzak haza kutyát, mert akkor egész nap otthon lennék, jobban tudnék vele foglalkozni. A menhelyen momdták, hogy felhívnak ha új kiskutya kerül hozzájuk. Engem valahogy a keverék kutyusok nagyon megfogtak. :)
2013. szept. 18. 06:37
9/14 anonim válasza:
Ennek örülök, hogy így gondolod! :) Szerintem téli szünetben is elhozhatnál egyet, akkor kb. két hétig vele tudnál lenni.
10/14 anonim válasza:
Én nem feltétlenül ajánlom a menhelyi kutyát elsőnek. Nagyon jól hangzik és tényleg fantasztikus dolog megmenteni egy éltet, de ha nem vagy még biztos a dolgodban, nagyon oda kell figyelni hogy milyen menhelyi kutyát viszel haza. A menhelyi kutyusoknak sokszor vannak problémáik, amiket egy kis foglalkozás helyre tud tenni, de nem biztos hogy egy kezdő biztos kézzel tudja kezelni. Szóval csak óvatosan! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!