Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Első kutyának milen fajtát...

Első kutyának milen fajtát ajánlotok?

Figyelt kérdés
Apu megengedte, hogy egy hónap múlva hazahozhassak egy kiskutyát. Milyen fajtát ajánlotok? Első kutyám lesz, az udvarunk közepes, ugye délelőtt suliban vagyok, de a reggeli-esti 1 órás sétán kívül még kb 2 órát tudnék foglalkozni a kutyával.

2013. szept. 17. 15:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
48%
Golden retriever, labrador de bármilyen keverék a menhelyről is megfelel :)
2013. szept. 17. 15:05
 2/14 A kérdező kommentje:
Szeretem a nagytestű kutyákat, de úgy érzem, nem tudnék vele bánni. Valami kistestű5 nem tudsz? :)
2013. szept. 17. 15:12
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Menhelyi keverék. Megmentesz az életet, tutira ragaszkodó lesz, nem fog véletlenül mégis 70 kilósra nőni, ráadásul mind felnőttek, ismerik már őket a gondozók, elmondod, mennyit tudnál vele foglalkozni, és együtt kiválasztotok egy megfelelőt.
2013. szept. 17. 15:18
 4/14 anonim ***** válasza:

ők kistestűek és amelyik kölyök az is kicsi marad :)

[link]

2013. szept. 17. 16:10
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg a legjobb egy menhelyi kutyus lenne. Vagy kérdezz körbe ismerősöket, hogy a környéketeken nem születtek-e valakinél kiskutyák, aki elajándékozná őket, esetleg oltás áráért odaadná. Ha most mondanánk egy fajtát, akkor jó esetben tenyésztőtől vennéd csaknem 100.000 Ft-ért, már ha lesz nála egy hónap múlva alom. Ha nem szánsz rá ennyit, akkor szaporítótól fogsz vásárolni egy kutyust, aki nagy valószínűséggel beteg lesz, mivel nem szakképzett ember a tulajdonosa. A keverék kutyáknak ellenállóbb az immunrendszere, szóval én is mindenképp azt támogatom, hogy mentsd meg egy menhelyi kutya életét. Még egy pozitívum: ivartalanítva adják ki őket új gazdijukhoz. (Nem rossz szándékból írtam semmit!) :)
2013. szept. 17. 16:25
 6/14 anonim ***** válasza:

Az, hogy tudsz-e vele bánni, nem a kutya méretétől függ! Egy goldennel 1000szer könnyebb, mint egy kistestű terrierrel pl.

Amúgy meg, ha délelőtt nincs otthon senki, akkor kölyköt semmiképpen ne vegyetek, inkább egy menhelyi felnőtt keveréket.

2013. szept. 17. 17:04
 7/14 A kérdező kommentje:
Apukám délelőtt otthon van, de megkért hogy én legyek a kutya gazdája, ő csak besegít délelőtt ha rosszat csinál a kutya. Tenyésztő szóba se jött, menhelyre most a héten érkeztek kiskutyák, de ismerősök is mondták, hogy vemhes a kutyájuk. :$
2013. szept. 17. 18:03
 8/14 A kérdező kommentje:
Egyébként gondolkozok rajta, hogy inkább nyáron hozzak haza kutyát, mert akkor egész nap otthon lennék, jobban tudnék vele foglalkozni. A menhelyen momdták, hogy felhívnak ha új kiskutya kerül hozzájuk. Engem valahogy a keverék kutyusok nagyon megfogtak. :)
2013. szept. 18. 06:37
 9/14 anonim ***** válasza:
Ennek örülök, hogy így gondolod! :) Szerintem téli szünetben is elhozhatnál egyet, akkor kb. két hétig vele tudnál lenni.
2013. szept. 18. 09:11
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Én nem feltétlenül ajánlom a menhelyi kutyát elsőnek. Nagyon jól hangzik és tényleg fantasztikus dolog megmenteni egy éltet, de ha nem vagy még biztos a dolgodban, nagyon oda kell figyelni hogy milyen menhelyi kutyát viszel haza. A menhelyi kutyusoknak sokszor vannak problémáik, amiket egy kis foglalkozás helyre tud tenni, de nem biztos hogy egy kezdő biztos kézzel tudja kezelni. Szóval csak óvatosan! :)
2013. szept. 20. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!