Milyen kutyát ajánlotok egy 14 éves srácnak?
tudom, hogy mindenkitől ezt hallod, viszont komoly igazság alapja van: gondold végig, hogy ugyanúgy fogod-e szeretni a kutyust akkor amikor beszarik, vagy széttépi a kedvenc cipődet, vagy amikor összekoszolja, felugrál a kabátodra. ezek apró dolgok, de úgy érdemes kutyát venni, ha az életednél is komolyabban gondolod a kutyatartást.
a kérdésedre válaszolva én ugyanennyi idős koromban egy golden retrievert kaptam, és nagyon nagyon imádom a mai napig. pár év után már a rezdülésedet is ismerni fogja, ráadásul ha van kisebb gyerek a családban, azzal nagyon jól kijön. van már fajta amit néztél?
Nekem mindig volt kutyám. De úgy igazán kb 12-13 évesen kezdtem egyhez kötödni. Aztán késöbb mindegy volt hogy milyen. Volt kistestüm, németjuhászom. A lényeg hogy ha nagy a kert, akkor is legalább heti 1-2 vagy többször menni kell vele, tanítani kell. Meg az még fontos, hogy a "személyisége" passzonljon. Még viszonylag kisebb gyerekként 10 évesen választottam egy kutyát az alomból, mert olyan kis esetlen volt meg cukinak tünt. Aztán nem játszott, nem érzte jól magát...
Nem értem, olyan volt mint aki beteg. (vagy kattant.)
Kutyát még nem láttam rajta kívül seggel kifelé lenni az ólban. Sosem bántottuk, így nem tudom mi okozta ezt.
#1 igen neztem mar. Nekem is a golden retriever tetszik nagyon meg a magyar vizsla is es meg a tacsko.
#2 koszi
#3koszi
#4 nemetjuhasz is tetszik csak olvastam h nagyon sokat kell bajlodni a szorevel. meg nagyon vedlik.
Kersházban nyugodtan tarthatsz nagykutyát, ott a kert... amíg iskolában vagy, ott van a kutya.
Miért rágná szét a cipőket, kabátokat? Nem panelban tartaná a kutyát, hanem normális lakóhelyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!