Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát ajánlotok egy...

Milyen kutyát ajánlotok egy 14 éves srácnak?

Figyelt kérdés
Kertesházba lenne. Első kutyusom lenne. 8-14-ig suliban vagyok utana mennek setaltatni , futni , tanitani. A kistestu kutyak nem tetszenek max. tacsko.

2015. jún. 5. 21:33
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
koszi. Nekem tetszik a tacsko csak nem olyan fura h alacsonyan van?
2015. jún. 6. 07:26
 22/31 anonim ***** válasza:

Tacskó: mivel kistestű és még alacsony is, bent kell őt tartani, főleg télen.

Természete: kotorékeb. Makacs, energikus, értelmes, kissé önfejű. Nehezebben tanítható, mint pl. egy golden r. Ettől még persze lehet első kutyád is tacsi, nagyobb kihívás lesz :)

Arra figyelj oda, hogy ha fajtatiszta kutyát szeretnél, akkor valóban azt vegyél, jó hírű tenyésztőtől, törzskönyvvel, mindennel ami kell. (Olvass utána - szaporító és tenyésztő közti különbségek). Ez nem olcsó, a minőség miatt, de megéri.

Vagy, ha nem feltétlenül ragaszkodsz egy adott fajtához, akkor tele vannak a menhelyek egy csomó aranyos keverékkel. Ki lehet járni ismerkedni a kutyákkal, ha valamelyik szimpatikus, megsétáltatni. Hátha beleszeretsz egybe. :) Van egy csomó tacsi-mix is. Személy szerint van is egy kedvencem most a szentendrei menhelyen. :)

2015. jún. 6. 08:18
 23/31 anonim ***** válasza:

Szerintem egy Golden keverék ideális lenne. Ha a szüleid nem akarnak 100 000 ft-ot a tenyésztőnél hagyni, akkor bemész egy bármilyen menhelyre és kihozol egy kutyust (kölykök is vannak)

Ráadásul mostanság sok Labrador és Golden Retriever szerű kutyus is van több helyen.

Az én kutyusom is keverék, 16 évesen fogadtam be. Egy kincs :)

Jah, kerti kutyus, kint alszik, de heti 5x viszem sétálni (1,5-3 óra), apukám meg minden reggel egy 10-30 percre kiviszi. Tanítani heti 3x szoktam.

Volt, hogy vizsgaidőszakban csak keveset tudtam vele foglalkozni, akkor "bedilizett"

Egy kutya társ, felelősség, életforma. Még a legkönnyebben kezelhető kutyákkal is foglalkozni kell.

Remélem jól döntesz, és sok boldog pillanatotok lesz!

2015. jún. 6. 22:04
 24/31 anonim ***** válasza:
Jah, és ha ez számodra fontos, a keveréknél nincs egyedibb kutyus. :P
2015. jún. 6. 22:05
 25/31 anonim ***** válasza:
Labrador. Barátságos, aranyos.
2015. jún. 7. 22:22
 26/31 anonim ***** válasza:
Cocker Spániel: kÖNNYEN IDOMÍTHATÓ, BARÁTSÁGOS, VIDÁM LAKÓTÁRS, DE A SZŐRÉT GONDOZNI KELL
2015. jún. 9. 13:46
 27/31 anonim ***** válasza:
bocs, caps lock
2015. jún. 9. 13:47
 28/31 anonim ***** válasza:
ja és szinte minden életkörülményhez alkalmazkodik
2015. jún. 9. 13:47
 29/31 anonim ***** válasza:
Esetleg egy Mudi?
2015. aug. 1. 22:19
 30/31 anonim ***** válasza:
Rottweiler az nagyon jo kitűnően okos en őt ajanlom
2018. ápr. 6. 19:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!