Akinek van ideje segítene?
Figyelt kérdés
Sokat olvasgatok itt gyakorin,főleg az állatok kategóriát, mert nagyon szeretem az állatokat.Itt olvastam például erről a tenyésztő vs szaporító dologról.Utána néztem a dolognak és úgy értelmeztem, hogy a tenyésztő hibás kutyakat nem von tenyésztésbe tehát akkor a szaporító a hibás kutyákat is szaporítja.Javítsatok ki ha nem így van mert nem igazán értem.A hibás az mit takar? és a szporítós kutyák akkor nem fajtatiszták?2016. aug. 30. 19:00
1/7 anonim válasza:
Hibás=rejtett betegsége van ami szűréssel kiderülne (diszplázia stb). Az, hogy hasonlít egy adott fajtára, ne jelenti azt hogy fajtatiszta is, senki nem tudja garantálni, hogy minden őse fajtatiszta
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ!:) ment a zöld kéz
2016. aug. 30. 19:03
3/7 anonim válasza:
Hibás az amikor pl előre harapása van, rejtett heréjű, nem megfelelő a színe, nem áll a füle stb. De örökletes betegségeket hordozhat bármelyik kutya, amelyik nincs szűrve, tehát lehet kinézetre minta példány, ha nincs szűrése, nem tudni mit örökít. A szaporítós kutyák is lehetnek fajtatiszták, csak ezt törzskönyv nélkül nem lehet bizonyítani, tehát lutri. A törzskönyv a garancia hogy az adott fajtába tartoznak a kölyök felmenői. (Hiba a standardtől való eltérés minden formája, röviden-tömören.)
4/7 anonim válasza:
Előző vagyok. De pl hiba az is, ha kisebb vagy nagyobb a megadott méretnél.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is!így már értem a dolgot:) neked is ment a zöld!
2016. aug. 30. 19:18
6/7 anonim válasza:
Jaj, azt kifelejtettem, hogy a tenyésztő többek között azért nem tenyészt hibás kutyával, mert az ilyen kutyát kizárják a tenyésszemlén, ezáltal hivatalosan nem vehető tenyésztésbe. (Bocsi, hogy több részben válaszoltam.)
7/7 A kérdező kommentje:
Semmi baj,köszönöm a segítséget!
2016. aug. 30. 19:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!