Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi a babézia lappangási...

Xenon2 kérdése:

Mennyi a babézia lappangási ideje kutyáknál?

Figyelt kérdés
Utoljára novemberben találtam kullancsot a kutyámban,de most babéziához hasonló tünetei vannak (levertség,étvágytalanság és 39,6fokos hőmérséklet). Az állatorvos holnap jön, de mivel nem mostanában csípte meg a kullancs nem vagyok biztos a babéziában. A lappangási idő elvileg max 20 nap.
2016. ápr. 9. 19:41
 1/4 anonim ***** válasza:
Akkor is lehet babéziás, ha nem találtad meg a kullancsot. Sokszor elbújnak a kis dögök, a lábujjak közé, fenék mellé, ilyen helyekre is képesek bemászni.
2016. ápr. 9. 20:09
 2/4 anonim ***** válasza:
Nálunk 5 nap telt el a csípéstől az első tünetek megjelenéséig.
2016. ápr. 9. 20:16
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha nem is találsz kullancsot a kutyában, még lehetett benne, csak bezabált és kipottyant.

Nézd meg az ínyét, alsó, belső szemhéját. Ha világos, színtelen, tuti a babézia.

2016. ápr. 9. 21:02
 4/4 A kérdező kommentje:
Az ínye rózsaszín a pisije sárga. Ma már szaladgált és evett rendesen csak még mindig többet alszik valamivel. Én már nem igazán gyanakodom a babéziára mivel állandóan füvet eszik, szerintem valami emésztőrendszeri problémája lehetett.
2016. ápr. 10. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!