Német Dog tartók/tenyésztők válaszára vagyok inkább kiváncsi. Bővebben lent?
A közeljövőben költözünk(1hónapon belül), és már régóta szeretnék egy Német Dog kutyust! Már sokszor/sokmindent elolvastam a fajtáról. Dr legutóbb,olyat olvastam amiről nem nagyon olvastam eddig, az etetéséről. Azt olvastam, hogy nagyon sokat eszik, bár ezt gondoltam is mivel nagyon nagy testű kutya. De azt nem, hogy mivel érdemes etetni? Táppal vagy inkább B.A.R.F.-ozzak(nyersetetés) vele?Vagy akár lehet vegyesen is? Vagy az nem tesz jót az emésztésének? Csaak szeretnék felkészülni mindenre mire megveszem a kutyust.:-)
Minden választ szívesen fogadok.
Hát az attól füg.
Ha van rá időd, türelmed meg pénzed, akkor barfozhatsz. Utána kell számolni.
Pl vegyünk alapul egy egyszerű, de nagyszerű tápot (Brit, Josera, stb). Testsúlytól függően (egy német dog általában 55-85 kg) most mondjuk számoljunk naponta 0,5 kg kajával. Netről rendelve 12 kilós kiszerelés 10690 ft (most a Brit-et nézem), tehát az 24 napig fog kitartani. Kilója 1058 forint, tehát az napi 529 forint. Ennyi pénzből nem hiszem, hogy ki tudnál hozni fél kiló barf kaját, bár nem tudhatom milyenek felétek a hentesek, milyen árban vannak a húsok.
Természetesen érdemes barfozni, de ha egy jó minőségű tápot választasz, az is tökéletes. Csak keverni ne keverd a tápot meg a nyerset (pl hogy kiöntöd a tápot és teszel a tányérba még nyers húst), mert más az emésztési idejük, nem tesz jót a gyomrának. De olyat csinálhatsz, hogy a táp a fő eledele és a hét napjain elszórtan kap egy kis nyerset. Az én kutyám is tápot eszik (Acanát), de hétvégén szoktam adni neki egy kis csontos husit, hogy kicsit harcoljon vele, meg lepucolja a fogait.
1.úgy gondoltam a vegyeset én is ahogy írtad. :-) Koszi!
2. A vegyeset úgy gondoltam ahogy az első kommentelő írtam, hogy reggel a husi, este a táp.
Tápot honnan tudok amúgy rendelni abban is tudsz/tudtok segíteni? :-)
Mert van most is egy kutyusom, neki boltbol veszem a tápot(Darling vagy Chappy) ezt a kettőt eszi meg csak :-/ és kipróbálnék neki is valami minőségibb tápot.
zoofast.hu - ez a legolcsóbb, csak sokat kell rá várni.
petissimo.hu - ez kicsit drágább, de jó, nekem 1-2 nap alatt ki szokták hozni
mall.hu - szintén jó, megbízható
Bizonyos pénzösszeg felett ingyenes a kiszállítás, erre figyelj ha rendelsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!