Amit nem tudnak eladni kiskutyát a tenyésztők mit csinálnak velük?
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__7135324-miert..
Ezt a kérdést én tettem fel. Nem egészen a kérdésedre válasz, de sokmindent megérthetsz belőle :)
Azért kerül ennyibe, mert a 100 ezerért valóban azt kapod, amit akarsz, az pedig nem olcsó, hiszen egyrészt a szülők sok pénzbe kerültek, a tagsági díj sem olcsó, kiállításra viszik a kutyákat, a kicsiket törzskönyveztetik, oltatják, féregtelenítik, egy szaporító viszont nem ad meg nekik semmit, és kapsz egy keveréket 20 ezerért, elérhető áron, amit a menhelyről is kihozhattál volna.
És de, el tudják adni, mivel a kölyköket előre le kell foglalni. Ha mégsem tudják eladni, akkor meghirdetik, vagy megtartják.
Amit 20-30-40 ezerért veszel, az nem lesz csaucsau, maximum egy hasonló keverék. Egy fajtatiszta kutya ára 100-150 ezernél kezdődik, de szerintem egy csau ennél még sokkal drágább, hiszen ritka fajta.
Tenyésztőn (nem szaporítón) ritkán marad kutya, ha mégis, akkor tartja, amíg nem lesz gazdája. Általában lesz. A szaporító (azok, akik 30-40 ezerért árulják a kölyköket) meg simán megszabadul tőlük, jó esetben leadja menhelyre.
A tenyésztőkön nem szokott kutya maradni, mert általában akkor hoznak le almot, amikor már bőven van rá előjegyzés. Sőt, inkább várni kell náluk a kiskutyára, nem hogy rajtuk maradna.
Ha mégis előfordul, akkor vagy eladják később (növendék vagy fiatal felnőtt korában), vagy megtartják, és ha megfelel, akkor tenyésztésbe fogják.
A fajtatiszta kutyák ára 100 ezernél kezdődik, fajtától függően ennél sokkal több is lehet.
Amiről te írsz, a 35-40 ezres kutyák nem fajtatiszták, lehet, hogy betegek is (vagy lesznek, amikor kijön rajtuk valamilyen örökletes betegség). És akik ezeket árulják, nem tenyésztők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!