Ha a lábnál vezetést tanítjuk kutyánknak, a póráz megrántása utáni "feszültséget" hogy és mikor lehet a jutalommal feloldani?
Miért kéne feloldani? Menet közben nem jutalmazunk. Jutalomfalat vagy simi csak az ültetéskor vagy a behíváskor jár és egy feladat elvégzésekor.
A láb mellett haladás akkor van elvégezve, ha megálltunk. Akkor viszont ülj van és lehet jutalmazni.
2. vagyok.
Amit az első ír az akkor jó már amikor tudja ezeket, és csak nagyon ritkán húz egyet vagy egyáltalán nem húz.
Amit leírtam azt a 4 hós kutyánknál alkamazzuk, mert most tanulja, a 10hósnál már az van amit az első írt, de nála is úgy csináltuk, mint ahogy leírtam.
POZITÍV visszacsatolás =szépen sétál, laza pórázon ,mehet a jutifalat,
--- húzza a pórázt-rángat-siet , nem fogja megérteni a beszédet , de megérti a visszarántást, a nyakörv feszülését ,NEGATÍV visszajelzés.
akkor tanul, amikor különbséget tesz a jó-és rossz között
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!