Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha a lábnál vezetést tanítjuk...

Ha a lábnál vezetést tanítjuk kutyánknak, a póráz megrántása utáni "feszültséget" hogy és mikor lehet a jutalommal feloldani?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 20. 21:33
 1/9 Akiteki ***** válasza:

Miért kéne feloldani? Menet közben nem jutalmazunk. Jutalomfalat vagy simi csak az ültetéskor vagy a behíváskor jár és egy feladat elvégzésekor.

A láb mellett haladás akkor van elvégezve, ha megálltunk. Akkor viszont ülj van és lehet jutalmazni.

2010. ápr. 20. 21:47
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. ápr. 20. 22:11
 3/9 anonim ***** válasza:
Hát mi nagyon nem így tanuljuk (suliba). Láb mellett megy, és ha elkezd húzni rántasz egyet rajta, majd ha pár lépést szépen megy láb mellett egyből jutifalat és nagy dicséret.
2010. ápr. 20. 22:19
 4/9 anonim ***** válasza:

2. vagyok.

Amit az első ír az akkor jó már amikor tudja ezeket, és csak nagyon ritkán húz egyet vagy egyáltalán nem húz.

Amit leírtam azt a 4 hós kutyánknál alkamazzuk, mert most tanulja, a 10hósnál már az van amit az első írt, de nála is úgy csináltuk, mint ahogy leírtam.

2010. ápr. 20. 22:21
 5/9 anonim ***** válasza:
81%
Még a legprofibb kutyánál is GYAKORLÁSKOR időnként jutalmazni kell.Az érdeklődését, motiváltságát ébren kell tartani, különben egy idő után érdektelenné válik.
2010. ápr. 21. 03:14
 6/9 anonim ***** válasza:

POZITÍV visszacsatolás =szépen sétál, laza pórázon ,mehet a jutifalat,

--- húzza a pórázt-rángat-siet , nem fogja megérteni a beszédet , de megérti a visszarántást, a nyakörv feszülését ,NEGATÍV visszajelzés.

akkor tanul, amikor különbséget tesz a jó-és rossz között

2010. ápr. 21. 08:26
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
mi úgy csináltuk, a legelején, hogy az orra előtt húzom a jutifalatot, és először megkapja pár lépésenként, aztán csak az utca sarkán, aztán már nem az orra előtt húzom, hanem csaka kezemben van és össze-vissza adom neki (hogy ne az rögzüljön benne, hogy "majd a sarkon kap" - a "büntetés" azaz pórázrántás nálunk csak akkor jött, amikor már üzembiztosan tudta, hogy hogy kell láb mellett menni. Amúgy én rántani nem szeretek, főleg az elején, hanem egyszerűen olyan hosszúságúra engedem a pórázt, hogy ne tudjon elmenni... amikor ezt már megszokta, akkor - szinte észrevétlenül - finoman engedem ki a póráz hosszát, ilyenkor a kutya már megszokta, hogy láb mellett jön, szinte odébb sem megy... na, ha ilyenkor odébb lép, akkor jön újra a lábhoz parancs, rögtön jutifalat és nagy dícséret... de úgy is lehet, hogy a kutya téged néz (erre elég korán jó megtanítani) és időnként dobok neki egy jutifalatot, ezzel is fenntartva a szemkontaktust és hogy ne lépjen el mellőlem... a korrigálás meg "á-á" és utána rögtön parancs + jutalomfalat. Én nem szeretem a pórázrángatós módszert...
2010. ápr. 21. 09:05
 8/9 anonim ***** válasza:
Két rész van erre vonatkozóan. Az egyik amikor ösztönt kezelsz, ezt hívják sétáltatási pórázfegyelemnek, amikor nem mehet előbbre a kutya a lábad vonalánál, illetve tovább lépésként nem húzhat pórázon. Ilyenkor nem szólunk hozzá, nem adunk vezényszót, nem jutalmazzuk. A másik része a tanítás, a lábnál követés. Itt viszonylag szorosan kell jönnie mellettünk, ha sikerül akár a szemkontaktust is tartva. Itt lehet vezényszót alkalmazni, dicsérni, jutalmazni. Ennél a résznél pedig nincs segítségünkre a póráz.
2010. ápr. 23. 01:33
 9/9 anonim ***** válasza:
utolsó: jó lehet, de vannak olyan kutyasulik, ahol a tanfolyam közben nem veheted le a kutyáról a pórázt!!! Mi ezér használtunk (feladattól függően) 5-10 méteres segítő pórázokat. Lazán fogva.
2010. ápr. 23. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!