A kutya ehet borsot? Ha igen, akkor maximum mennyit naponta?
Nem, nem ehet borsot. Ez egy fűszer, amihez NINCS az eésztőrendszere hozzászokva.
Még ízeket is alig érzékel.
Hol olvastál ilyet? VAgy hol hallottad?
Nem kötekszem, csak érdekel.
De nem bírja a kutya gyomra a borsot.
Ki mondta neked hogy azt kell adni, melyik állatorvos?
MErt ennyi erővel tőle is megkérdezhetnéd.
Van egy recept, ún. golden paste (aranypaszta), amely kurkumából, kókuszolajból és borsból áll. Állatoknál, köztük kutyáknál is használják, konkrétan ismerek is olyat, aki használta a kutyájánál. Az interneten próbálj meg rákeresni a receptre, és az abban megadott arányokat megtartani. A Facebookon van egy ún. Turmeric Users Group, ha tudsz angolul, ott biztosan megtalálod a receptet is, és olyanokat is, akik használják/ták ezt a pasztát a kutyájuknál.
Őszintén szólva, kurkuma kapszulát én is használtam már az előző kutyám problémáira, de ezt a borsos verziót még nem próbáltam. Úgy tudom, egyáltalán nem mindegy az sem, milyen minőségű kurkumát stb. használsz a recepthez, tehát nem biztos, hogy jobban jössz ki, mint azzal a tablettával, amit az állatorvosotok adott, és bevált. Az én kutyám, akinek adtam, pl. csak a kapszulás formát bírta, attól nem hányt, ha máshogy adtam, igen (irritálta a gyomrát).
Utolsó:
Azért mert nem érzi valaminek az ízét, és megeszi, az nem jelenti azt, hogy a ygomrának olyan marha jó tesz. A fagyállós kenyeret is felkapja az utcáról a kutya, mégse nasiztatjuk őket azzal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!