Ha egy gyógyszert vagy orvosságot x naponta vagy naponta x-szer kell bevenni, akkor az az x minimum vagy maximum?
Mondjuk az eszembe jutott közben, hogy egyrészt x naponta-típusú gyógyszer pl. nem hiszem, hogy van, viszont ha meg naponta háromszor vagy többször kell bevenni valamit, akkor arra meg meg van határozva szerintem mindig, hogy min.vagy max x óránként, azt hiszem. Ugye? Vagy nem?
Tudom, még szerencse, hogy nem gyakran szedek gyógyszert, hogy ennyire nem vágom... :)
Le van írva a tájékoztatóban, és el is szokták mondani. Ha pl. naponta kétszer, az nem azt jelenti, hogy reggel és utána két óra múlva megint. Hanem reggel és este.
Nem a minimumot és a maximumot jelzi, hanem pont annyit kell beszedni és pont úgy, ahogy mondták.
Ha naponta 3x kell, akkor is általában 6 órának el kell telnie közöttük.
A gyógyszertáros, amikor kiadja a gyógyszert elmondja és ráírja az adagolást. Ha valami nem világos, akkor tőle meg kérdezheted.
A doki is, a gyógyszertáros is, és a mindkét gyógyszerben lévő tájékoztató is csak annyit mond(ott), hogy naponta kétszer, reggel és este, semmi több részlet nincs róla, egyikben sem, ezért is kérdezem.
Számomra is az tűnik logikusnak, hogy akár egy óra különbség is lehet túl intenzív/túl sok kihagyás, de akkor meg miért nem hangsúlyozza ki sem az orvos, sem a patikus, sem egyik tájékoztató sem, hogy figyeljek rá, hogy pontban 12 óránként vegyem be? Ez a fura és ezt nem értem... Mert ha olyan fontos lenne, akkor csak le lenne írva, meg mondták volna... Vagy ez annyira evidens mindenkinek, annyira mindenki óraműszerűen működik rajtam kívül...?!
Ha reggel és este, akkor nyilván eltelik annyi idő közte, hogy ne legyen túl sok.
Gondolom, a déli 12 óra már senkinek sem sem reggel és a délután 4 óra meg senkinek sem este. Vagy az estit nem hajnali 3-kor jut valakinek eszébe bevenni.
Ezen nem hiszem, hogy nagyon van mit magyarázni.
Akkor értetlenkedj tovább és szedd ahogy akarod.
Mindenki másnak tök egyértelmű, csak neked nem :)
Na ez az, amit egyértelműen nem hasznos válasznak hívnak. :P
Valaki megértőbb esetleg...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!