Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti mit tennétek ebben a...

Ti mit tennétek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

A sors úgy hozta, hogy pár napja hozzánk került egy 4 éves bichon kutyus. Dióhéjban; közvetített gazdikereső volt, fajtatiszta, törzskönyves, de családi okok miatt új gazdit keresnek neki. Én már régóta szerettem volna amúgy is ilyen kiskutyát (tenyésztőtől persze), csak eddig valahogy sose alakult úgy, hát mondom megpróbálom. El is mentem megnézni, és hát ilyen félcigány családé volt, elég kupis helyen, 3 gyerek nyúzta... Elhoztam, jelképes összegért, de megkaptam a kutya papírjait is, köztük a törzskönyvet is. Utánanéztem a neten és eredetinek tűnik, rajta van a tenyésztő neve is, na és itt jön az én kérdésem: szerintetek felkeressem a tenyésztőt? Mert Facebookon megnéztem, a kutyái gyönyörűek, látszólag jól vannak tartva, de alig akartam elhinni, hogy ilyen körülmények közé is elad kutyát... De mégis jó lenne tudnom, hogy milyen táppal érdemes etetni, hogyan ápoljam a szőrét, stb, mármint tisztában vagyok az alapokkal, csak mégis jó lenne tudni, hogy kimondottan ennek a fajtának mi a jó.

Ti mit tennétek a helyemben? Meg nem lesz nekem ebből problémám, hogy gazdát cserélt a kutya?

2016. aug. 25. 16:20
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Hívd fel mindenképpen, lehetséges hogy olyan szerződéssel vették még eredetileg a kutyát, hogy a tenyésztőnek elővásárlási joga van. Többet között én is így adok el kutyát, és mocskos pipa lennék ha úgy cserélne gazdát hogy én arról nem tudnék, sőt olyan pert akasztanék a nyakába, hogy összeszrja magát az illető. Szerintem ha a tenyésztő látja, hogy Nálatok jó helye lesz és végre megállapodhat a kutya nem fogja elvenni, de ha nem szóltok, akkor fenn áll a veszélye, én legalábbis elperelném, mert joggal gondolnám hogy a sunnyogás nem tiszta dolgot takar.
2016. aug. 26. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!