Mit tehetnék ha folyton hisztizik a kutyám?
Figyelt kérdés
Pl. Ha otthon marad mindíg sír mert nem jöhet...ma kint volt az udvaron de lábatlankodott ezért vecsuktam a házba, kaparta az ajtót és ugatott (hisztizett) bármi áron ki akart jönni. Ilyenkor csak ne vegyem észre? Amúgy csak akkor megy ki ha megengedem enni is csak parancsra kezdhet szóval ezekkel nincs gond. Viszont ha nem mehet oda ahova akar akkor hisztizik...ilyenkor mit lehet tenni? Próbáltam leszidni érte de nem ilyedt meg, sőt örült hogy lát szóval inkább hagytam. Nem egyedül volt a házban szóval nem hiszem hogy szeparációs szorongás. Valakivel volt már hasonló? Mit tegyek?2016. aug. 24. 23:32
1/6 anonim válasza:
Tulajdonképpen mennyit van kint? Mennyit foglalkozol vele? Mennyit sétáltok?
2/6 A kérdező kommentje:
Éjszaka bent van, nappal ki-be járkálhat. Napifél vagy egy órát játszunk(nem egyszerre) mostanában kevesebbet sétálunk mert a héten a mamámnál vagyunk szóval napi 5x sétálunk ez úgy összesen 1-1,5 óra habár alapból sem sétál sokkal többet.
2016. aug. 24. 23:44
3/6 anonim válasza:
A szeparációs szorongás nem az egyedülléttől való félelem, hanem - ahogy a neve is mutatja - bizonyos személyektől történő szeparáció (elkülönítés, elzárás) hatására jelentkező szorongásra utal. Tehát ha te ki/bezárod, és hisztizik, akkor az szeparációs szorongás. Kezeld ennek megfelelően, rendezd otthon a rangsort (ha egyedül nem megy, kérj segítséget szakembertől), plusz tanulj meg hatékonyan tiltani, és már meg is oldottad a problémát :)
4/6 anonim válasza:
először is döntsd el ki a falkavezér? te vagy a kutyád?
ha te, akkor a kutya nyavajgására nem reagálsz, nem jutalmazol olyan viselkedést simogatással amit nem akarsz a jövőbben.
legyél tökös és határozott.
ha azt szeretnéd hogy a kutya legyen a falkavezér akkor viselkedj vele emberként, és vígasztald meg.
és a legnagyobb örömödre ez a viselkedés állandósul.
5/6 anonim válasza:
nálunk is jelenetet rendeznek, ha elmegyünk. ha a házban vannak akkor ez addig tart amíg kilépek a kapun, utána elhallgatnak és mennek aludni. ha kint vannak, akkor a kerítés mellett futkároznak és közbe ugatnak addig amíg el nem hagyom a kerítés vonalát, utána nézik ahogy eltűnök a távolban és mennek aludni :)
6/6 A kérdező kommentje:
De most miért kell ilyen lenézőnek lenni? Mint írtam leszidtam érte de mivel elrontottam nem csináltam többször...hol írtam hogy simogattam érte? Egyébként máskor is volt becsukva és semmi baja nem volt most viszont voltak vendégek akiket zavart. A falkasorrendel semmi probléma nincs. Valószínűleg az lehet a baj hogy az etetésen és az ajtón kilépésen kívül nincs nagyon több szabály. Így szokatlan lehet hogy most nem csinálhat amit akar. Akkor csak simán nem fogom észre venni. Köszi a válaszokat.
2016. aug. 25. 09:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!