Szerintetek sem normális, hogy ennnyit hisztizik az 5,5 éves fiam? Már nem tudom, mit tehetnék, kikészít teljesen.
Teljesen egyetértek az első válaszolóval. Az én nagylányom is ilyen típus, most 5 éves, és kezd kicsit önállósodni meg gyorsulni. A húga is ilyen, reggel 15 perc, amíg megiszik egy kakaót, ha sürgetem, akkor még lassabban megy.
Amit tehetsz: sokat szeretgeted, mert valószínűleg féltékeny a tesójára. Ha fontos neki, hogy ő öltözzön fel előbb, meg ő mosson fogat előbb, akkor intézd úgy, hogy úgy legyen. Ez sok nagytestvérnél előfordul, ragaszkodik hozzá, hogy ő maradjon az első. Nagylányomnál is volt ilyen időszak, hogy csak ő mehetett elöl az utcán, a folyosón, ő mehetett be először az ajtón, stb. Tartott egy-két hónapig, aztán elmúlt. Azt mondják, ez megerősíti abban őket, hogy mindig is ők maradnak az elsőszülöttek, elfogadják a családban betöltött pozíciójukat. Az öltözködésben, meg egyéb teendőkben meg nyugodtan segíts neki! Én is elkövettem azt a hibát annak idején, hogy a nagylányomnak azt mondtam, hogy ő már nagy, ezért egyedül kell öltöznie, de nem értem célt vele. Jobban jártam volna, hogyha egy ideig még segítettem volna neki, hogy érezze vele is foglalkozom annyit mint a kisebbekkel, valószínűleg egy-két hét vagy hónap után magától jött volna rá, sokkal jobb ha egyedül csinál dolgokat, és ezért megdicsérik.
Hasonló gondokkal küzdünk. Bár a hiszti kevesebb, de az öltözésben a lassúság, és a tevékenységek közti váltás, no meg a játék befejezése az rosszabb. Több pszichológushoz is elvittük, mindent rendben találtak. Aztán most egy ideggyógyász állapította meg a határon lévő figyelemzavaros hiperaktivitást, nagyon enyhe autisztikus jelekkel. Logagolni járunk és kutyás terápiára és fejlesztő pedagógushoz is járunk - mert a rajzolása borzasztó.
Úgy érzem sokat javult az utóbbi időben. Szófogadóbb, ügyesebb lett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!