Rosszul tettem? Úgy érzem cserben hagytam de szörnyen idegesít és tudom hogy az én hibám.
Szóval van egy 4 éves bichon havanese kiskutyank vagyis mostmár anyukame... Már kérek két éve azon kuszkodok hogy a kutya stresszesebb szorong anyukame ez bármit csinál ott van ha elmegy wcre odaáll az ajtó elé és tiprodik ....és azt mondtam hogy ,,tessék itt a kutya a tiéd lehet ha nem birsz együtt működni nekem nem megy te vagy a gazdája tessék,,. Ezt azdrt mondtam,mert egyszerűen felment bennem a pumpa majd linkelek kérdéseket öt kifejtettem a problémát. Egyszerűen nem érdekel. Már letettem róla anyukame kész... De most is mellettem fekszik és ...na nem most odament anyukamhoz. ... Na látjátok ezért tettem lé róla. Mit tegyek .... Na most szóval én etetem gondolom fesulom minden tanítók de akkor is csak anya anya anya anya. Setanal folyton a kapu felé néz visszafelé rohan beengednek rohan anyagot és felmegy az ölébe
Segítség.... Letettem rola ....deviza akarom szerezni.. huppsz visszafeküdt... Bocsi az érthetetlen regenyert csak automata javító..
Egy családon belül a kutya nem csak 1 valakié. Hiszen együtt él a családtagokkal nap, mint nap. Neki kedves mindenki, aki jól bánik vele.
Olyan ez, mint amikor egy gyereknek azt mondják, kit szeretsz jobban? Apát, vagy anyát? Szerinted lehet választani normális családban?
Az, hogy ki ad enni a kutyának nem mindig a leglényegesebb dolog. Nálunk a nagymamám ad enni a kutyusnak (számtalanszor mondtuk már neki, hogy ne fáradjon vele, de ő akarja csinálni), a kutya mégis hozzám kötődik jobban, mert én sokkal többet szeretgetem mint bármelyik családtagom.
Az is lehet az ok, hogy már párszor hasonlóképpen felkaptad a vizet, csak akkor a kutyán csapódott le a dolog (csúnyán szóltál neki, megütötted, vagy csak simán érezte rajtad, hogy ideges vagy, bármelyik lehet) és ezzel rossz élményeket szerzett veled kapcsolatban.
Gondolj csak bele, te oda akarnál menni egy olyan emberhez, aki gyakran mérges rád?
Olyan nincs, hogy a kutya egy családon belül anyukádé vagy a tiéd. Miféle hülyeség ez? A kutya falkaállat, és normális esetben ti mind felette álltok.
Együtt éltek, akkor a kutya mindannyiótoké, családtag ő is.
Te nyilván még gyerek vagy. A kutyák a gyereket inkább játszópajtásnak tekintik, a felnőttet (mint anyukádat) pedig főnöknek. De nincs ebben semmi rossz. Nem szép dolog így féltékenykedni anyukádra.
Jaj, kicsit nőj már fel és ne irigyeld ennyire a kutyát anyukádtól... Te mit szólnál hozzá, ha anyukád meg nem engedné, hogy netezz, mert ő fizeti az internetet meg a telefont, tehát az az övé? Vagy azt mondaná, hogy nem nézheted a tévét, mert az is az övé? Meg gyanítom a kutyát se te vetted, nem te veszed a kajáját, fizeted az állatorvost, stb... Családon belül nincsen enyém-tiéd-övé, hanem _miénk_ van.
Ne akard kisajátítani a kutyát, mint egy játékbabát. Mert érzi ezt rajtad és nem is csodálom, hogy inkább elriasztod ezzel magadtól. 2 évig nem volt semmi gond, mi történt, hogy már meg 2 évig ezen a témán pörögsz (mint írod, 2 éve küszködsz)? Ezernyi oka lehet, hogy a kutya ezt csinálja anyukáddal, na de attól még szeret téged is. Ő egy élőlény, neki is megvannak a maga gondolatai, indíttatásai. Ne akard önzőségből korlátozni.
Igen kiskoromban gyakran felkapták a vizet még most is de már nem sokszor ... Igazából van csak nekem az esik rosszul hogy anyukám apukám mindig jaj kiskutya menj oda a gazdihoz és tudom hogy neki a gazdi nem én vagyok....
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__7854763-hogy-..
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kisemlosok__7335329-m..
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__7322513-a-kut..
Emlékszem a kérdéseidre. Kaptál rengeteg tippet, de ezek szerint semmit nem fogadtál meg belőle. Már ott is írtam: az a probléma, hogy tepersz a figyelméért, de emellett nulla tekintélyed van. Számon tartod, hogy ki mellett mennyit fekszik, folyton küzdesz érte.
Képzeld el, hogy van két tanárod. Az egyik soha semmit nem követel meg, nem kell leckét írnod, ha nem akarsz, folyton ajándékokkal még ötösökkel bombáz, mert annyira szeretné, ha ő lenne a kedvenc tanárotok. Soha senkire nem szól rá.
A másik viszont szigorú, de igazságos. Élvezetesen tanít, de sokat is követel. Kedves, de vannak szabályok, amiket be kell tartanotok. Rengeteget játszik veletek, de közben tanít és követel is.
Melyiket tisztelnéd? Melyikhez fordulnál, ha valami problémád van? Gondolom a másodikhoz. Az első csak egy vicces lúzer lenne a szemedben. Na most nálatok te vagy ez a vicces lúzer. Nincsenek követelmények, van viszont rengeteg teperés a figyelméért. Ő a főnök. Teperni egy hatalmas uralkodó figyelméért szoktak. Itt most a te kutyád az uralkodó. Te meg a lábai előtt heversz.
Kezdd el lesz.rni a kutyát. Ne érdekeljen, ki mellett hány percet fekszik. Ne törődj vele. Emellett minden nap meghatározott időpontokban vidd el sétálni és tanítsd. Most tanításon nem azt értem, hogy jutalomfalatért megtanul piruettezni meg pacsit adni. Gondolom ismeri az ülsz, fekszik, lábhoz, gyere ide vezényszavakat. Na ezeket gyakorold, de úgy hogy követeld meg a teljesítését minden körülmények között. Ha például nem hajlandó leülni első szóra, nyugodtan nyomd le a fenekét. Ne legyen opció nem engedelmeskedni. Ne az legyen, hogy húszszor kérted,mire egyszer megcsinálja és azt hiszed, sikert értél el. Egy fenét. A siker az, ha elsőre megcsinálja. Ha megcsinálja, akkor nagy dicséret, simi.
És még egyszer. FELEJTSD EL AZT, HOGY AZT SZÁMOLGATOD, KIVEL FOGLALKOZIK TÖBBET A KUTYA! Ezzel pont azt a mentalitást erősíted magadban, ami miatt ez a helyzet kialakult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!