Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan védekezzünk kullancsok...

Hogyan védekezzünk kullancsok ellen?

Figyelt kérdés

Mi a legjobb módszer? A nyakörvtől kicsit tartok mert a kutya gyerekekkel él, és úgy hallatom erős hatóanyag van benne...

Vannak még azok a cseppek, de nem tudom melyiket kellene?

És a lime kór elleni oltás mennyire fontos? Mivel nekünk egy menhelyi érzékeny kistestűnk van, többen azt mondták hogy nagyon megviselné az szervezetét meg amúgy is folyton ember közelben van, ha kullancs van rögtön kiszedjük. De egy másik doki azt mondta ez butaság, és kell az oltás. Szerintetek?

2010. ápr. 20. 07:24
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Szobakutyusról van szó, de nagyokat szoktunk erdőben, mezőn sétálni. Érzékeny mert 6 éve alatt alig járt szabadban, bezárva élte le szerencsétlen az élettét, semmi kontakt se állattal, se emberrel. Mikor hozzánk került be fekélyesedtek a lábai, állítólag pszichés volt. és most mikor valami nem megszokott dolog éri (pl. otthon marad több mint 1 órára, vagy nem alszik otthon valaki, vagy bejön egy másik kutya) akkor már sántít, nyüszít, bepisil.
2010. ápr. 20. 15:29
 12/13 anonim ***** válasza:

Keversz két dolgot.

A fizikai érzékenység, a betegségre, gyengeségre való hajlam egyáltalán nincs összefüggésben azzal, amiket te leírtál. A lyme-kór elleni oltást nyugodt szívvel beadathatod neki.

A tünetek, amiket leírtál, egyértelmű problémát mutatnak. Mivel a kutyátok mentett, ezért elhalmozzátok szeretettel, törődéssel, kényeztetéssel. Ez nagyon helytelen. Mentett kutyánál is pont ugyanúgy törekedni kell a helyes, következetes nevelésre.

A kutyásnak szeparációs szorongása van, ami a falkavezéri pozíciótok hiánya miatt alakult ki.

Ha te vagy a falkavezér, a kutya is sokkal, de sokkal könnyebben oldódik fel és könnyebben fogad új helyzeteket.

Nekem is mentett kutyám van, ő 6 évig élt egy p*csányi kennelben egy másik kutyával, éhezett, ütötték-verték, soha nem takarították. Ő csak annyiból "érzékeny", hogy soha nem kell felemelnem a hangom, nagyon apró, finom jelzésekből is ért.

2010. ápr. 21. 14:36
 13/13 anonim ***** válasza:

Ja, és a megoldást a problémátokra kifelejtettem. Olvasd el, sokat fog segíteni.

Ő már nem emlékszik arra, hogy mentett, ő nem úgy viszonyul a dolgokhoz, hogy "jajj, régen milyen rossz volt, most meg milyen jó, ezért én nagyon-nagyon hálás vagyok". A kutyában nincs múlt és jövő kép, ő csak a jelenben él, az emberrel ellentétben. Persze, a rossz emlékek rögzülhetnek (pl. emelkedő kéz), de alapvetően mindig igazodik, alkalmazkodik az új helyzethez. Ha nem megfelelő bánásmódot kap, falka állat, ösztön lény mivolta miatt megpróbál falkavezérként viselkedni, ami különösen egy mentett kutyánál, rengeteg feszültséggel, idegességgel, esetleg viselkedés problémákkal jár.

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. ápr. 21. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!