Szerintetek mennyire helyes a kutyát benn tartani a házban?
Ahol van kert ott nem értem mire jó bent tartani. Én ahány helyen voltam és beengedték a kutyát -kosz volt és szőr a kutyán folyton át lehetett esni, kunyerált ,ugrált ,csöpögtette a nyálát ,felfeküdt az ágyra szaros seggel stb. Biztos van aki ezt szereti ,vagy az a hobbija hogy 0-24 órában takarít..
Ha lakásról van szó,nincs választás. Vagyis van: nem kell kutya
Hogy mennyire helyes, azt két szempontból lehet nézni. Akik nagyon tisztaságmániások, azoknak valószínűleg semennyire nem helyes. Akik pedig a kutyát nem pusztán háziállatként, hanem családtagként is tekintik (falkaállat, szóval mint a falka része, antropomorfizációtól függetlenül), azoknak meg nyilván nem az fog számítani, hogy csinál-e egy kis koszt vagy sem. Mellesleg egy gyerek ugyanúgy csinál koszt és rendetlenséget.
Nekem személy szerint nem azért van kutyám, hogy kivágjam a kertbe és napi fél-egy órát foglalkozzam vele, társállatnak tartok kutyát 14 éves korom óta. Akkor még lakásban, most kertes házban, de kint is és bent is töltenek időt, viszont a bútorokra nem jönnek föl.
Macska is van, az csak benti. Ő fölmegy a bútorokra. :)
Akit zavar a szőr, lakásban, vagy a ruháján, mert még ha kint is vannak, a ruhára akkor is kerül, az talán nem is kellene egyáltalán állatot tartson. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy bokáig kell állni a szőrben/koszban a lakásban, de ha az ember rendesen takarít, ez nem fordulhat elő. Valamennyi szőr van, ezzel maximum allergiás esetén kéne legyen probléma.
Egyébként a steril környezetnél tuti egészségesebb (allergiát leszámítva).
A kutyának is jobb, ha a falka közelében van és nem kizárva a falkából.
És a kistestű vagy rövid szőrű kutyák egyébként sem kintre valók, télen minimum egy fűtött hely minimum kell nekik.
Egyébként, ha szobatiszta és rendesen van ápolva a szőre, egyáltalán nem koszos. Nekem hosszúszőrű kutyám van, de nem hullatja a szőrét, mert naponta többször fésülve van.
Kérdező, a te lakásod? Te takarítod? Te fizeted? A te életed? A tieid a kutyák? Ha nem, akkor mi közöd hozzá?
"Szerintem nem a házba valók" Mi alapján akarod megmondani te is, és más okosok is, hogy a nagymamád, vagy bárki a SAJÁT házában a SAJÁT kutyáit hogy tartja, amíg a tartási körülmények nem ütköznek törvénybe? Szeretem, mikor meg akarják mondani az ilyen okoskodók, hogy mások mire költsék a pénzüket, mivel töltsék a szabadidejüket és hogy éljenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!