Szerintetek helyes állandóan rajta tartani a kutyán a nyakkörvet?
Ha kutya EGYÁLTALÁN nem tud kijutni a kertből, akkor nem szükséges.
De ha pl. amikor gazdi kimegy beszélgetni az utcára, és a kutya is kimegy vele, vagy rossz a kerítés, vagy a kutya szökésre/önsétáltatásra hajlamos, akkor mindig rajta kell lennie!
A nyakörv viselésének akkor van értelme, ha nyakörvhöz telefonszámos/lakcímes biléta is tartozik.
Az én kutyámon mindig van nyakörv, rajta a biléta (kutya neve, én nevem és telefonszámom), és regisztrált chipje is van. Sosem lehet tudni, hogy mikor retten meg és rohan világgá, vagy csak pakolunk be a kocsiból, meglát egy másik kutyát és utána megy.
Annyi, de annyi ilyen elvesztés van (kocsi beállás közben megijedt és elrohant, stb...)
Szerintem alap dolog, hogy a kutyának legyen bilétája, annyira egyszerű, logikus, és az elveszett-találttal foglalkozó állatmentőknek, állatbarátoknak is annyival könnyebb dolguk lenne, ha minden kutya nyakában lenne biléta, illetve rendelkeznének regisztrált chippel!
A póráz nélküli sétánál meg még inkább!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!