Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megsérült a kiskutyám?

Megsérült a kiskutyám?

Figyelt kérdés
Segítsetek! Van egy mini yorki kiskutyám, kisfiú és 9 hetes! Ma játék közben leesett az ágyamról! Lehet valami baja? Mire figyeljek??

2016. aug. 18. 15:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nekem 45 kilós kutyám van lakásban, és? Úgyis csak alszik ha kint vagyunk akkor meg van helye elég. Egy yorkie is csak alszik benn ha eleget van sétáltatva szóval szerintem semmi értelme ennek a praktikázásnak....
2016. aug. 18. 17:02
 12/16 anonim ***** válasza:
Most még igen, de 4 éves kor körül jönnek elő azcöröklezes betegségek... légcsőszűkület, szívgyengeség, patella...soroljam még? A "mini" yorkie kutyák erre nincsenek szűrve... de szerintem az még mindig yorkie jellegű keverék mett törzskönyve nincs.
2016. aug. 18. 17:05
 13/16 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező, pont azért beszélnek "úgy" a kutyádról, mert szeretik az állatokat. A yorkshire terrier egyetlen méretben létezik, a "mini" az csak a szaporítók agyszüleménye, azért, hogy kelendőbb legyen a portékájuk. Általában méreten aluli (ebből kifolyólag beteges, problémás) kutyákat szoktak ezen a néven eladni, vagy túl hamar elválasztott nagyobbacska keverékeket. Az ilyen kutya vagy sérült lesz egészségileg és lelkileg vagy nem, vagy yorki lesz belőle vagy nem, minden esetre nem kéne az ilyet támogatni.

A másik probléma a szaporítókkal, hogy bárkinek eladják a kölyköt, aki fizet, tök mindegy, hogy illik-e hozzá a fajta, hogy a kutyás ismeretei kimerülnek abban, hogy tudja melyik végén ugat és melyik végén szarik stb. Például Neked, akinek a kutyás tudása és a fajtaismerete is erősen hiányos, ugyanis:

- nem a méret határozza meg, hogy milyen fajtát lehet lakásban tartani és milyet nem

- az ilyen apró termetű kutyáknak qrvára semmi keresnivalójuk nincs az ágyadon, mert súlyosan megsérülhetnek, ha lepotyognak. Úgyhogy a helyedben én elvinném az állatorvoshoz, inkább fussatok egy felesleges kört, minthogy kiderüljön, hogy mégis lett baja a mütyűrnek!

2016. aug. 18. 17:27
 14/16 anonim ***** válasza:
Hát tényleg baromi praktikus, mintha a 3 kilós standard méret olyan bazi nagy lenne... Minek kell tengerimalac méretűre nyomorítani csóró kutyákat? Az volt a szerencséje most is, hogy nem úgy esett, hogy a nyaka tört ki. Vegyél akkor plüsskutyát, az annyira praktikus, hogy még etetni sem kell és oda hurcibálod a kis szütyődben ahova akarod.
2016. aug. 18. 20:18
 15/16 anonim ***** válasza:
Amúgy megjegyzem, attól mert nem sántít még belső vérzése vagy sérülése lehet...
2016. aug. 18. 20:20
 16/16 anonim ***** válasza:

Szerintem ha eszik, iszik, játszik, vidám, élénk és nem sántit nincs semmi baja.

A belső vézés egyik jele: (Ez a nagyon alacsony vérnyomás jele, így látszik, h sápadt a kutya)

Nézd meg a nyálkahártyáját a szájában, ha kinyitod a száját és az ajka belülről fehér, szürkés vidd el dokihoz, ha pirosas, élénk rózsaszín egészséges kinézetű nincs belső vérzése.

De ha életvidám, akkor szinte biztos, h semmi baja nincs, a belső vérzéses csupán az előttem szóló megnyugtatása miatt írtam.

2016. aug. 31. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!