Megsérült a kiskutyám?
Kérdező, pont azért beszélnek "úgy" a kutyádról, mert szeretik az állatokat. A yorkshire terrier egyetlen méretben létezik, a "mini" az csak a szaporítók agyszüleménye, azért, hogy kelendőbb legyen a portékájuk. Általában méreten aluli (ebből kifolyólag beteges, problémás) kutyákat szoktak ezen a néven eladni, vagy túl hamar elválasztott nagyobbacska keverékeket. Az ilyen kutya vagy sérült lesz egészségileg és lelkileg vagy nem, vagy yorki lesz belőle vagy nem, minden esetre nem kéne az ilyet támogatni.
A másik probléma a szaporítókkal, hogy bárkinek eladják a kölyköt, aki fizet, tök mindegy, hogy illik-e hozzá a fajta, hogy a kutyás ismeretei kimerülnek abban, hogy tudja melyik végén ugat és melyik végén szarik stb. Például Neked, akinek a kutyás tudása és a fajtaismerete is erősen hiányos, ugyanis:
- nem a méret határozza meg, hogy milyen fajtát lehet lakásban tartani és milyet nem
- az ilyen apró termetű kutyáknak qrvára semmi keresnivalójuk nincs az ágyadon, mert súlyosan megsérülhetnek, ha lepotyognak. Úgyhogy a helyedben én elvinném az állatorvoshoz, inkább fussatok egy felesleges kört, minthogy kiderüljön, hogy mégis lett baja a mütyűrnek!
Szerintem ha eszik, iszik, játszik, vidám, élénk és nem sántit nincs semmi baja.
A belső vézés egyik jele: (Ez a nagyon alacsony vérnyomás jele, így látszik, h sápadt a kutya)
Nézd meg a nyálkahártyáját a szájában, ha kinyitod a száját és az ajka belülről fehér, szürkés vidd el dokihoz, ha pirosas, élénk rózsaszín egészséges kinézetű nincs belső vérzése.
De ha életvidám, akkor szinte biztos, h semmi baja nincs, a belső vérzéses csupán az előttem szóló megnyugtatása miatt írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!