Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyák kapnak érzéstelenítőt...

A kutyák kapnak érzéstelenítőt vagy valamit kupírozás során?

Figyelt kérdés
fáj emígy az nekik?
2010. ápr. 19. 17:58
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
80%
Igaza van annak aki azt mondja, hogy értelmetlen.... Semmi jó dolog nincs ebben... Főleg, hogy csak az embernek lesz jobb. Azt ne mondja nekem senki, hogy a kutyának nagyon jó kupírozás után. Nem mondom, hogy nem fog ugyanúgy viselkedni mint az elött(mert az nem igaz) de értelme akkor sincs. És már azt várom, hogy mikor fogják végre betiltani az ilyen dolgokat (mondjuk Magyaro-n? ) na mind1. És az ivartalanítás nagyon hasznos, ugyan is egy csomó kutya van akinek nincs gazdája. Nem is sejtenéd, hogy mennyi. Én se sejtettem, de mióta önkénteskedem egy menhelyen azóta látom, hogy mennyi kutya van. Nem hazudok 150 körül biztos van, sőt több is. Abba meg igazán belegondolhatnának, hogy neked milyen lenne ha levágnák a füled? Te is ugyanúgy viselkednél, mert hát nem tudsz mit tenni vele.... De neked se egy kellemes érzés, főleg, hogy a természet ilyenre csinált meg. Az is igaz, hogy a kutyának mind2 szenvedés, hiszen nem tudod neki elmagyarázni, hogy az ivartalanítás jó célból csinálod.... De te akkor is tudod, hogy azt jó célból csiálod míg a kupírozást azért csináltatod meg, mert neked úgy jobban tetszik. És egyáltalán nem ronda a kutya logó füllel, mert ugyanolyan szép (és attólmég látszik rajta a testfelépítésén, hogy milyen) a dobermann is gyönyörű logó füllel és hosszú farokkal. Nekünk is volt igaz ő csonkítva volt (de úgy vettük már, meg akkor még mindegyik kutyának vágták.) Meg, hogy eltörik a farka?? hát én még nem láttam olyan kutyát akinek eltört a farka mert pl. megharapta, futkározott vagy valami. Ugyanakkor a mi dobermannunknak nem kellet semmitse csinálni a fenekével, mert szép tiszta volt. Az én véleményem, hogy felesleges megcsonkítani hiszen amúgy is nagyon szépek :D és felesleges kínzás....
2010. ápr. 29. 17:11
 32/44 anonim ***** válasza:
25%

Hajjaj tipikus hogy amitől nem lesz igazatok afölött át kell siklani. Nem baj az én születetten csonka farkú kutyám tökéletesen boldogan él. A dobermann meg undorítóan cuki a kunkori farkával meg a leffegő fülecskéivel, az egyik kedvenc fajtám de sosem lesz ha betiltják a fülvágást mert az nem dobermann hanem valami agár korcs stb...

A mudit, aussiet, corgit miért nem tiljátok be? Hiszen csonka farkún születnek sokan! Biztos emiatt szenvednek egész életükben!

2010. ápr. 29. 17:44
 33/44 anonim ***** válasza:
75%

Nagyon sok fajta van,ami torzan születik az emberi hülyeség miatt,néhányuk szinte életképtelen,pl.angol bulldog.

Ezért próbálják a fajtagazda országok a standard olyan módosítását,ami egészségileg a legjobb a kutyáknak.

2010. ápr. 29. 17:58
 34/44 anonim ***** válasza:
75%

Ha undorítóan cuki egy fajta,nem kötelező azt venni.Több,mint 400 fajtát ismer el az FCI,azok között biztos találnak a divatmajmok olyat,ami csonkítás nélkül is elég félelmetesnek néz ki.

Már ha valakinek ez a fontos egy kutyában...

2010. ápr. 29. 18:00
 35/44 anonim ***** válasza:
30%

Tökéletes fajta nincs. A dobermann áll hozzá a legközelebb nálam. Amúgy meg nehogymár én legyek a hibás, mert világ életében így nézett ki (kvázi ez a természetes nekünk ettől a fajtától) és akkor most imádja kunkori farokkal meg fülecskékkel mindenki egy-két év alatt mert az idegbeteg állatvédők azt gondolják? Mióta is létezik a fajta? Biztos legalább 100 éve... Elnézést hogy ilyen gonosz vagyok. Amúgy nem azt akarom hogy félelmetesen nézzen ki, az elég ha belül, azt akarom hogy ne nézzen ki cukinak...

Amúgy meg amiket írtam: mudi, aussie, corgi nem eltorzult fajták! MUNKAKUTYÁK. És mégis farok nélkül születik sokuk. És nem az emberi beavatkozás miatt. Akkor most büntessétek meg a természetet állatkínzásért? :)

Érdekes a módon az emberi önzőségtől TÉNYLEG szenvedő kutyákat miért nem tiltjátok be? :) 8 évig ha elél már csodaszámba menő óriás kutyákat, mikron nagyságú törpe kutyákat, orr nélküli kutyákat, 1 méter hosszúságú kutyákat, gülüszemű, kopasz, ráncos, levegőt venni nem tudó, szülni, párzani nem tudó kutyákat... Ezeket kéne betiltani mert ez VALÓBAN állatkínzás csak azért mert a gazdinak tetszik ahogy szörcsög vagy milyen cuki baba mert elfér egy teáscsészében!

2010. ápr. 29. 18:20
 36/44 anonim ***** válasza:
33%
Olyan kutyat meg nem lattam, amelyik farok nelkul szuletett volna. Ha van is ilyen, az termeszetellenes, tehat betegseg. Emberek is szuletnek vegtagok nelkul, de az nem azt jelenti, hogy normalis. A csonkan szuletett emberek is elhetnek relativan boldogan, de szeritnem te sem orulnel, ha valamelyik testreszed hianyozna...
2010. ápr. 29. 18:25
 37/44 anonim ***** válasza:
25%

Az a logó fülü, hosszu farku 1m-es láncra kikötött kutya, mennyivel boldogabb lenne, ha 3 napos korában lecsipik a farkát, 8 hetesen a fülét, és a gazdi minőségi táppal eteti, hordja iskolába, játszik vele . Igy igaz, hogy nem lett "megcsonkitva" de láncon kell élnie. Mert az állatvédők nemfognak érte menni, és megmenteni őt, mert azt mondják erre nincs jogkörük, és nagyon nem is tesznek érte, hogy legyen. Inkább ott okoskodnak, ahol valami célt tudnak elérni. Ha az egész világon betiltatják a dobermann kupirozását, a fajta elvesziti a jellegét, és egyszercsak el fog tünni. Igenis a hosszu farok eltörhet, és akkor le kell müteni. Pont egy dog-os ismerős járt igy, 2-szer volt a kutya műtőasztalon emiatt.

De tüntessetek már az ellen is, hogy a kislányoknak ne szurassák ki a fülét a korházban amikor megszületnek, mert az kinzás, hiszen azért van, mert a szülő ezt akarja, és hiába lesz majd csinos vele, az borzalmas kinzás, mert még nem is érzéstelenitik.

2010. ápr. 29. 19:06
 38/44 A kérdező kommentje:
hát nagyon szépen köszi mindenkine kaki válaszolt. akkor hát azthiszem hogy nem is fogom kupírozni mert olwastam h nálunk kupírozott fülü kutyust nem szabad kiállításra vinni. emigy nagyon köszönöm mindenkinek :p
2010. ápr. 29. 20:51
 39/44 anonim ***** válasza:
49%

A láncon lévő kutya lógó füllel-farokkal is boldog lenne,ha lekerülne a láncról.

Egyébként a kutyasuliban van pl.egy nem csonkított roti,ehhez képest nagyon ott van agilityben és a hasonló sportokban,komoly eredményeket érnek el.

Neki normális a gazdája.

2010. ápr. 29. 21:47
 40/44 anonim ***** válasza:

Úgy látszik nem vagy elég tájékozott...:) Ciki

[link] "születnek rövid farokkal illetve farok nélkül is."

[link] "de farok nélkül is születhet"

[link] "Egyenes, kupírozott vagy természetes csonkafarok."

[link] "A kölykök születhetnek farok nélkül"

Kapásból négy fajta. Ezek mint terelő munkakutyák. Egészségesek és nem selejtek. Te vagy az aki nem szereti a kutyákat ha ezt mondod róluk... És ha selejt akkor mégis miért tud a kutyám gyorsabban futni mint az összes többi farokkal született társa? Amúgy mennyire ritka? Öten voltak testvérek de csak kettőnek volt farka... Másik kutyámnál, háromból kettő... Amikor az ország másik végén voltunk a kutyám majdnam beszervezte a tenyésztésbe egy bíró, mert fontos tovább vinni az öröklötten csoka farkat. :) Ja és mi előtt beszólnál, mert látom a kutyákhoz nem nagyon értesz. Nem másoltam kétszer ugyanazt a képet. :) Az egyik Mudi, a másik horvát juhász. :) Még a macskák között is van olyan fajta amelyik csonka farokkal születik.

2010. ápr. 30. 08:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!