Vegyek malinoist vagy ne?
Jajjmárte! :D Nem kötekedni akartam! csak puhtolóztam és tudom, hogy nem "labdázni" kellene". Akitában nem vagyok otthon, kérdeztél már kompetenst az ügyben, hogy csak a Te kutyád sikerült ilyenre, vagy egyéb más gond lehet? Lehet lemaradtam ebben is, de honnan van a kutyus? Tenyésztője nem tud segíteni? Egy barátnak van akitája, Ő még csak 6 hónapos, de eszméletlen aktív, motíválahtó, könnyen tanítható, igazi munkakutya lesz belőle, nem fog a verandán csücsülni az hótziher. Persze a kutyáknál ugyanúgy, mint az emberekenél, megvan az alaptermészet, ami bár ritkán, de egy munka vonalú kutyánál is lehet full motíválatlan/nyugodt, bár ezt a tenyésztők próbálják kiszűrni, meg már kicsi korban is látszik. Szóval munkakutyára vágysz! Megértem! Legjobb.
Hogy konkrétat is mondjak, egy hét, a malira levetítve átlagosan:
Reggel 6 kor séta (jön mindhárom), 8-ra hazaérünk, ha orkán erejű szél vagy szakadó eső van, tán fél 8-ra is. Munkás napomon bevezetek Pestre (heti 2-3 szor, de délre itthon vagyok így is), hazaérvén labda-projekt. Kora délután heti 2* privát séta a malival (tökmindegy a gatyarohasztó idő, a Börzsönyben élek, mióta kimenekültem a fővárosból, erdőben sosincs sétálhatatlanul meleg), ilyenkor vannak feladatok. Keresés (előre eldugom a cuccot, mikor a másikkal dolgozom), területkutatás, nyomkövetés, helyben maradás zavarással stb... (Ő vizsgázott mentőkutya is). hetenete kétszer járok vele (van hogy egyszer) csoportos "tréningre", akkor versenyezhet és bohóckodhat a spanokkal. No, tovább. Esti séta 6-kor(télen értelemszerűen korábban) ez megint minimum másfél-két óra, itt csak labda, szaglászás, zsiványkodás (mivel kinti/benti kutyák, az estire már van, hogy csak kettőjüket viszem, vagy csak a malit egyedül, ahogy kedvük tartja). Most melegben rendszeresen úszunk is, mondjuk heti 3-4 alkalommal. Ha Temagad megoldod a feladatokat homemade, akkor elég lehet a heti egy pályán-gyakorlás is, persze, de csak már miután megtanulta, elsajátította, begyakorolta a lényeget. Csodakutyák amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!